Προστατευόμενη ονομασία προέλευσης για την μπύρα Oktoberfest

Η μπύρα που παρασκευάζεται ειδικά για το Oktoberfest θα προστατεύεται στο μέλλον. Η Επιτροπή της ΕΕ πρόσθεσε την μπύρα στον κατάλογο των προστατευόμενων τροφίμων.

Η Επιτροπή της ΕΕ χορήγησε στην “Oktoberfestbier” του Μονάχου το σήμα “προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ)”.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Μόναχο, η νέα ονομασία θα προστεθεί στον κατάλογο των 1.598 τροφίμων που ήδη προστατεύονται.

Μεταξύ άλλων, τα βαυαρικά κουλούρια, το Obazda, το ορεινό τυρί Allgäu και το λουκάνικο Νυρεμβέργης στη σχάρα βρίσκονται ήδη εκεί.

Σφραγίδα ποιότητας για τη μπύρα Oktoberfest

Η σφραγίδα αντιπροσωπεύει τη στενή σχέση ενός προϊόντος με την περιοχή προέλευσής του, δήλωσε ο οργανισμός της ΕΕ.

Τουλάχιστον ένα στάδιο παραγωγής, μεταποίηση ή κατασκευή – πρέπει να περάσει από εκεί.

Το σήμα ποιότητας εγγυάται την ποιότητα, προστατεύει από την απομίμηση της ονομασίας του προϊόντος και, ως εκ τούτου, χρησιμεύει επίσης για τη βελτίωση του μάρκετινγκ.

Η μπύρα για το Oktoberfest έχει συμβάλει στην εξαιρετική φήμη του

Η παραγωγή της Wiesnbier στο Μόναχο αρχίζει με το άλεσμα της βύνης και την εκχύλιση και τελειώνει με μια περίοδο αποθήκευσης τεσσάρων έως έντεκα εβδομάδων.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, είναι το νερό από πηγές βάθους έως και 250 μέτρων.

“Η φήμη και η ιδιαιτερότητα της “μπύρας Oktoberfest” οφείλονται σε μια παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής που έχει εκπονηθεί επί αιώνες και στην εξαιρετική φήμη του Oktoberfest”, ανέφερε η εκπροσώπηση της Επιτροπής.

Το γεγονός ότι η μπύρα παρασκευάζεται ειδικά για το Oktoberfest έχει συμβάλει σημαντικά στην εξαιρετική φήμη της.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.