Νέα πρόστιμα για τα μικροαπορρίμματα για το Μόναχο

Νέα πρόστιμα για τα μικροαπορρίμματα για το Μόναχο: Όποιος πετάει απρόσεκτα τα σκουπίδια διαπράττει διοικητική παράβαση και πρέπει να περιμένει βαριά πρόστιμα.

Ποια είναι η κατάσταση για τα μικροαπορρίμματα στο Μόναχο;

Όποιος πετάει μια γόπα τσιγάρου στο δρόμο, φτύνει τσίχλα στην αποχέτευση ή πετάει ένα μαντήλι κάπου αλλού εκτός από τον κάδο απορριμμάτων, διαπράττει διοικητική παράβαση. Εάν χρειαστεί, μπορεί επίσης να σας επιβληθεί πρόστιμο.

Δυστυχώς, η ρύπανση των δημόσιων χώρων, όπως τα παραδείγματα που μόλις περιγράφηκαν, συνεχίζει να αυξάνεται. Ως αποτρεπτικός παράγοντας, πολλοί δήμοι απαιτούν αυστηρότερες ποινές – δηλαδή υψηλότερα πρόστιμα – για τους παραβάτες.

Απορρίμματα: Τα πρόστιμα οφείλονται στο Μόναχο;

Σύμφωνα με τη Βαυαρική Καγκελαρία, το πρόστιμο για μικρά αντικείμενα που απορρίπτονται παράνομα ανέρχεται σε 20 ευρώ.

Σε αυτά περιλαμβάνονται πακέτα τσιγάρων, χάρτινα ποτήρια, μαντήλια, περιεχόμενα σταχτοδοχείων, υπολείμματα υφασμάτων, υπολείμματα φρούτων και τροφίμων και υγρά απόβλητα έως μισό λίτρο.

Τα λίγο μεγαλύτερα αντικείμενα που δεν πετιούνται στα σκουπίδια αλλά απλώς πετιούνται στο δρόμο, για παράδειγμα, θα χρεώνονται μόλις 35 ευρώ.

Παραδείγματα: Εφημερίδες, σακούλες, πλαστικά μπουκάλια, υλικά συσκευασίας, χαρτοκιβώτια, κατσαρόλες, κονσέρβες ή είδη ρουχισμού.

Για τα αιχμηρά, διαβρωτικά και κοπτικά αντικείμενα πρέπει να καταβάλλονται από 35 έως 80 ευρώ. Αυτά περιλαμβάνουν γυάλινα μπουκάλια, μέταλλα και υπολείμματα σιδήρου.

Χιλιάδες κάδοι απορριμμάτων και περίπου 400 εργαζόμενοι στο Μόναχο

Σε σύγκριση με άλλες μεγάλες γερμανικές πόλεις, το Μόναχο θεωρείται σχετικά καθαρό. Περίπου 400 εργαζόμενοι με συνολικά περισσότερα από 250 οχήματα καθαρισμού φροντίζουν για τον καθαρισμό του δημόσιου χώρου – δηλαδή των δρόμων, των πεζοδρομίων, των πλατειών κ.α.

“Συνολικά, έχουν τοποθετήσει περίπου 2.000 κάδοι απορριμμάτων σε ολόκληρη την περιοχή του Μονάχου. Περισσότεροι από 5.000 επιπλέον κάδοι απορριμμάτων βρίσκονται στους δημοτικούς χώρους πρασίνου. Το μέγεθος και ο αριθμός των κάδων προσαρμόζονται πάντα στις τοπικές απαιτήσεις”, ενημέρωσε η δημοτική υπηρεσία δόμησης.

Ο καθαρισμός πραγματοποιείται από μία φορά την εβδομάδα έως και δύο φορές την ημέρα. “Αυτός ο ρυθμός βασίζεται στις τοπικά καθορισμένες ανάγκες και συμφωνήθηκε με τις περιφερειακές επιτροπές”, συνέχισε το τμήμα δόμησης.

Τι άλλο κάνει το Μόναχο για την καθαριότητα των δημόσιων χώρων;

Εδώ και χρόνια, το Τμήμα Δόμησης απευθύνεται στο αίσθημα ευθύνης των πολιτών με δημόσιες εκστρατείες: Τον Μάιο του 2017, ο δήμαρχος Dieter Reiter και η τότε υπεύθυνη δόμησης Rosemarie Hingerl ανακοίνωσαν τη δημόσια εκστρατεία “Rein”.

Έκτοτε, όλοι οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν τη ρύπανση και τα σκουπίδια σε δημόσιους χώρους μέσω του αντίστοιχου τηλεφώνου της υπηρεσίας (089 – 233 96296) ή μέσω e-mail στο info@muenchenreinundsauber.de.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.