Πρόστιμο 10 ευρώ: Η PayPal εισάγει πρόστιμο για τους χρήστες

Για πολλούς χρήστες, το PayPal έχει γίνει καθημερινός σύντροφος στον κόσμο των ηλεκτρονικών αγορών. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιούνται τακτικά όλοι οι εγγεγραμμένοι λογαριασμοί.

Ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών θέλει τώρα να λάβει μέτρα κατά του φαινομένου αυτού και εισάγει ποινή αδράνειας.

Θα επηρεαστούν όλοι οι ιδιώτες πελάτες που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ενεργά τον λογαριασμό τους για περισσότερο από ένα έτος.

Οι ενημερωμένοι όροι χρήσης δείχνουν ότι οι ανενεργοί χρήστες θα πρέπει στο μέλλον να πληρώνουν πρόστιμο περίπου 10 ευρώ στην PayPal.

Η εταιρεία σκοπεύει να χρεώνει μόνο το πιστωτικό υπόλοιπο του χρήστη. Οι κατατεθειμένοι τρόποι πληρωμής, όπως οι τρεχούμενοι λογαριασμοί ή οι πιστωτικές κάρτες, θα παραμείνουν ανεπηρέαστοι.

Οι χρήστες που έχουν πίστωση PayPal μικρότερη από 10 ευρώ θα πληρώσουν έτσι πρόστιμο μόνο για το υπόλοιπο που έχουν.

Εάν ο λογαριασμός παραμείνει ανενεργός για άλλες 60 ημέρες μετά την καταβολή του προστίμου, η PayPal μπορεί να διαγράψει πλήρως τους λογαριασμούς που επηρεάζονται.

Ωστόσο, ο κανονισμός αυτός δεν είναι νέος. Τον Απρίλιο του 2021, η PayPal είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα κάλυπτε το κόστος που προέκυπτε από τους ανενεργούς λογαριασμούς με τη θέσπιση πρόσθετων τελών.

Οι Γερμανοί πελάτες γλιτώνουν προς το παρόν

Στη Γερμανία, οι ιδιώτες πελάτες μπορούν προς το παρόν να αναπνεύσουν με ανακούφιση. Όπως η Αυστρία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία και η Πολωνία, έτσι και η Γερμανία εξαιρείται από τον νέο κανονισμό για τα πρόστιμα.

Η ρητή εξαίρεση, ωστόσο, προϊδεάζει ότι τα πρόστιμα θα εισαχθούν και σε αυτές τις χώρες στο μέλλον.

Πώς να αποφύγετε την ποινή

Όσοι κινδυνεύουν να πληρώσουν το πρόστιμο μπορούν να είναι ήσυχοι. Για να αποφύγουν το τέλος, οι χρήστες πρέπει να συνδεθούν στο λογαριασμό τους μόνο μία φορά το χρόνο.

Ακόμα και η πληρωμή σε φίλους ή η ανάληψη χρημάτων θα καταχωρηθεί ως δραστηριότητα.

Μοναδική εξαίρεση: η απλή λήψη χρημάτων δεν θεωρείται δραστηριότητα. Οι πελάτες που δεν επιθυμούν πλέον να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό τους θα πρέπει να μεταφέρουν το υπόλοιπο του λογαριασμού τους σε τραπεζικό λογαριασμό.

Αυτό μπορεί επίσης να προσμετρηθεί ως δραστηριότητα. Επιπλέον, οι λογαριασμοί χωρίς πιστωτικό υπόλοιπο δεν χρεώνονται.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης