Πρόστιμο για απειλητικό Email: “Θα σας εκτελέσω, ο Söder πρώτος”

Ήταν μεθυσμένος – και απογοητευμένος για τους περιορισμούς της Corona από την κυβέρνηση του κρατιδίου της Βαυαρίας. Γι’ αυτό ο Robert H. (63) έγραψε ένα βαρύτατο μήνυμα μίσους στην περιφερειακή ένωση του CSU στο Μόναχο, απειλώντας επίσης τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Markus Söder (55, CSU) με “εκτέλεση”.

Το τιμολόγιο για το διαδικτυακό μίσος: πρόστιμο 1200 ευρώ για απειλές

Το περιφερειακό δικαστήριο του Στάρνμπεργκ καταδίκασε τη Δευτέρα τον άνεργο ηλεκτρολόγο από την περιοχή σε 60 ημερήσια πρόστιμα των 20 ευρώ το καθένα για απειλή.

E-Mail γραμμένο σε κατάσταση μέθης: “Θα σας εκτελέσω προσωπικά, ο Söder πρώτος”

Τον Φεβρουάριο του 2021, έγραψε στο κινητό του τηλέφωνο τις ακόλουθες γραμμές από το προσωπικό του email προς την περιφερειακή ένωση του Μονάχου: “Αν τώρα χώσετε και εσείς δοκιμαστικά στικς του ευρώ Corona στο στόμα και τη μύτη βρεφών και παιδιών νηπιαγωγείου, θα σας εκτελέσω προσωπικά, και πρώτα τον Söder!”.

Ο Robert H. καταδικάστηκε για το αδίκημα αυτό με ποινική διαταγή για απειλητική συμπεριφορά, αλλά άσκησε έφεση. Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η δίκη στο Στάρνμπεργκ. Ο εισαγγελέας: “Η απειλή ήταν κατάλληλη για να δώσει στον παθόντα την εντύπωση της σοβαρότητας!

Όταν έλαβε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η CSU υπέβαλε καταγγελία και η αστυνομία αναγνώρισε τον ηλεκτρολόγο ως αποστολέα. Είχε στείλει το μήνυμα μίσους μέσω της μη κρυπτογραφημένης ιδιωτικής του διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ήταν εύκολο για τους ερευνητές.

Στο δικαστήριο, ο άνεργος από την περιοχή του Στάρνμπεργκ εξήγησε ότι τον Φεβρουάριο του 2021 είχε μια “κατάπτωση”, είχε πιει αλκοόλ εκείνο το βράδυ και στη συνέχεια έγραψε και έστειλε το απειλητικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από απογοήτευση για τους περιορισμούς της Corona που επέβαλε η κυβέρνηση του κράτους.

Μετά την ετυμηγορία της Δευτέρας, ο συνήγορος υπεράσπισης του Robert H., ο δικηγόρος του Μονάχου Gerald Assner, δήλωσε στη BILD όταν ρωτήθηκε: “Αποδεχόμαστε την ετυμηγορία του περιφερειακού δικαστηρίου. Ο πελάτης μου λυπάται για αυτό”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.