Πρόστιμο για βίντεο πορνό σε εκκλησία στη Γερμανία

“Σκάνδαλο της χρονιάς” αποκαλεί η ίδια η Τζούλια Γουίντερ με υπερβολή το σύντομο απόσπασμα που έβαλε στο διαδίκτυο πριν από περίπου οκτώ μήνες, ή μάλλον τα όσα εκτυλίχθηκαν από αυτό.

Στο βίντεο, αποσπάσματα του οποίου μπορείτε να δείτε στην αρχική της σελίδα, η πορνοστάρ εμφανίζεται στον εξώστη μιας εκκλησίας.

Η Winter χαμογελάει λάγνα στον συνεργάτη της που την τραβάει, φαίνονται για λίγο τα γυμνά οπίσθιά της και μετά το βίντεο διακόπτεται.

Ολόκληρο το κλιπ είναι διαθέσιμο μόνο έναντι χρημάτων – και αντίθετα με ό,τι πολλοί μπορεί να πιστεύουν, το βίντεο δεν είχε σκοπό να προκαλέσει την εκκλησία, λέει η Winter στο t-online. Και όμως, τώρα πηγαίνει το βίντεο στο δικαστήριο.

Στα τέλη Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, αναζητούσε μια τοποθεσία για το επόμενο αποκαλυπτικό της κλιπ, λέει η Julia Winter στο t-online.

Αυτή και ο συνεργάτης της για τα γυρίσματα πήγαν σε διάφορες εκκλησίες. Όλοι οι χώροι λατρείας ήταν κλειδωμένοι, αλλά στη συνέχεια έφτασαν στην εκκλησία των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού στο Λούνσεν (περιοχή του Βέρντεν).

“Η πόρτα ήταν ανοιχτή, οπότε αποφασίσαμε να το κάνουμε εδώ”, λέει η Winter.

15 λεπτά βίντεο, πρόστιμο 1.500 ευρώ

Το αποτέλεσμα είναι ένα ερωτικό στριπτίζ διάρκειας περίπου 15 λεπτών, αλλά στην αρχή δεν μπαίνει καθόλου στο διαδίκτυο.

Η Winter διάβασε ένα ρεπορτάζ για μια υπόθεση κακοποίησης στην εκκλησία και αποφάσισε να “επιστήσει την προσοχή στο θέμα” με την ταινία της.

Ανέβασε το βίντεο σε γνωστή σελίδα ενηλίκων και έλαβε μήνυμα λίγο αργότερα ότι θα έπρεπε να το διαγράψει ξανά.

Ένας κάτοικος του μικρού χωριού των περίπου 80 κατοίκων ανακάλυψε το βίντεο στο διαδίκτυο και ενημέρωσε τον υπεύθυνο πάστορα Anja Sievers, όπως αναφέρει η “Kreiszeitung”.

Κατόπιν αιτήματός της, η πλατφόρμα βίντεο ενεργοποιήθηκε και έγραψε στην Julia Winter. “Συμφώνησα σε όλο αυτό, για χάρη της ειρήνης”.

Στην πραγματικότητα, υπέθεσε η Winter, αυτό ήταν το τέλος του θέματος. Αλλά κάθε άλλο. Λίγες εβδομάδες αργότερα έλαβε μια επιστολή από την αστυνομία. Κάποιος είχε υποβάλει καταγγελία, ανέφερε.

Και πάλι, εβδομάδες αργότερα, το επόμενο γράμμα. Τώρα από το γραφείο του εισαγγελέα στο Verden. Επιβολή ποινής ύψους 1.500 ευρώ.

Ή πληρώνει ή πάει φυλακή για 50 ημέρες. “Αυτό ήταν ένα σοκ για μένα. Είχα ήδη διαγράψει το βίντεο και παρόλα αυτά υποτίθεται ότι πρέπει να πληρώσω τόσο μεγάλο πρόστιμο”, λέει στο t-online.

Winter: Ποτέ δεν ήθελα να πληγώσω τα θρησκευτικά αισθήματα

Η Winter άσκησε έφεση κατά της διαταγής επιβολής ποινής και στα τέλη Ιανουαρίου 2023 θα πρέπει να λογοδοτήσει στο περιφερειακό δικαστήριο του Achim.

Η κατηγορία: διατάραξη της θρησκείας (άρθρο 167 του Ποινικού Κώδικα).

Συγκεκριμένα, κατηγορείται για τα εξής: “Επιτρέψατε (…) να σας βιντεοσκοπήσουν κατά τη διάρκεια σεξουαλικής πράξης με άγνωστο ανδρικό πρόσωπο και φτύσατε το μόριο του ανάμεσα στα καθίσματα της εκκλησίας”. Αυτό αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Η Winter τονίζει ότι δεν την απασχόλησε ποτέ να πληγώσει τα θρησκευτικά αισθήματα. Και αν κάποιος έμπαινε στην εκκλησία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αυτή και ο συνεργάτης της θα σταματούσαν αμέσως, διαβεβαιώνει.

Γνωρίζει ότι αυτού του είδους η προσοχή είναι “λίγο ακραία”, “αλλά και πάλι έπεσα έξω από την πίστη όταν το διάβασα αυτό”.

Στη συνέχεια, πριν από λίγες ημέρες, το επόμενο “σφυρί”: Από τον συνεργάτη της που γύριζε τα γυρίσματα είχε ζητηθεί να δώσει δείγμα σάλιου. Η εισαγγελία προφανώς ήθελε να μάθει αν είχε επίσης εμπλακεί στο ροζ βίντεο στην εκκλησία. Ο άνδρας δεν ήταν αναγνωρίσιμος στο βίντεο. “Πραγματικά δεν έβρισκα λόγια. Αυτή είναι μια προσπάθεια που με κάνει να αναρωτιέμαι: γιατί;”.

Ο πάστορας εγκαταλείπει την εκκλησία

Κατά τη γνώμη της, δίνεται υπερβολική προσοχή στην εκκλησία της Γερμανίας – “παρά τα σκάνδαλα κακοποίησης που υπάρχουν εκεί”.

Γι’ αυτό ένα πράγμα είναι σίγουρο γι’ αυτήν: “Θα πληρώσω ευχαρίστως το πρόστιμο – αλλά όχι στην εκκλησία”. Ούτε τα χρήματά της θα πρέπει να εισρέουν στα κρατικά ταμεία.

Αν της επιτρεπόταν να αποφασίσει, το πρόστιμο θα πήγαινε εξ ολοκλήρου σε μια οργάνωση βοήθειας που βοηθά τα θύματα σεξουαλικής βίας στις εκκλησίες.

“Θα το έκανα αμέσως”, λέει η Winter.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης