Έρχεται πρόστιμο κι αφαίρεση διπλώματος για τις μούντζες

Στον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας υπάρχει η πρόβλεψη και για τη μούντζα, καθώς όποιος ξεφύγει και «πιαστεί» από την τροχαία να κάνει την… ελληνική χειρονομία θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο.

Οι οδηγοί πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί και ευγενικοί όταν οδηγούν. Σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ, η μούντζα κοστίζει 100 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος και άδειας οδικής κυκλοφορίας

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δε δίνει πολλά περιθώρια στους αυθόρμητους και αγενείς οδηγούς. Από δω και πέρα σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς θα πρέπει να είναι περισσότερο ευγενικοί και να μην παρεκτρέπονται σε άσεμνες ενέργειες όταν νευριάζουν εν ώρα οδήγησης.

Πιο συγκεκριμένα σε περίπτωση που αποφασίσουν να μουντζώσουν άλλο οδηγό ή διερχόμενο πεζό θα τιμωρούνται όχι μόνο με 100 ευρώ πρόστιμο αλλά επιπλέον θα του αφαιρούνται δίπλωμα οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η συνήθεια του θυμωμένου Έλληνα οδηγού θα πρέπει να σταματήσει, ειδικά όταν κυκλοφορεί, διαφορετικά κινδυνεύει με τα παραπάνω πρόστιμα.

Ο κανονισμός αυτός όμως έπρεπε κάποια στιγμή να εφαρμοστεί καθώς είναι μια ευκαιρία να σταματήσουν οι αγενείς συμπεριφορές των οδηγών.

Το ερώτημα ωστόσο που παραμένει είναι : «Κατά πόσο είναι εύκολο για την Τροχαία να διακρίνει τέτοιου είδους χειρονομίες όταν αυτές γίνονται μέσα στο αμάξι του οδηγού;»

Πηγή: www.newsbomb.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.