Η πρόταση της καγκελαρίας για σταδιακή άρση των μέτρων στη Γερμανία

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει τη σταδιακή άρση των «μεγάλων περιορισμών» για την πανδημία έως τις 20 Μαρτίου.

Η αρχή θα γίνει με την κατάργηση του Κανόνα 2G (πρόσβαση μόνο σε εμβολιασμένους/ιαθέντες) στο λιανικό εμπόριο και την χαλάρωση των μέτρων για τις επαφές.

Σύμφωνα με την πρόταση που θα υποβάλει η καγκελαρία στη διάσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων την Τετάρτη, «μέχρι τις αρχές της άνοιξης, στις 20 Μαρτίου 2022, οι εκτεταμένοι περιορισμοί στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή πρόκειται σταδιακά να αποσυρθούν ».

Ως πρώτο βήμα, θα καταστούν εφικτές οι ιδιωτικές συναντήσεις εμβολιασμένων και ιαθέντων με περισσότερους από δέκα συμμετέχοντες.

Η πρόταση κάνει λόγο για 20 άτομα, αλλά ο τελικός αριθμός παραμένει ανοιχτός.

Δυστύχημα στο Μόναχο: Ποια είναι η σημερινή κατάσταση;

Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει, οι περιορισμοί επαφής θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 19 Μαρτίου.

Ο Κανόνας 2G αναμένεται να καταργηθεί άμεσα και σε εθνικό επίπεδο για την πρόσβαση στα εμπορικά καταστήματα.

Η πρόσβαση στις επιχειρήσεις εστίασης θα καταστεί από τις 4 Μαρτίου δυνατή και για όσους υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ 24ώρου, ενώ ανεμβολίαστα άτομα που έχουν υποβληθεί σε τεστ θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση και στα ξενοδοχεία.

Τα νυχτερινά κλαμπ θα ανοίξουν και πάλι για όσους έχουν εμβολιαστεί/αναρρώσει και για όσους είτε έχουν ολοκληρώσει και τον ενισχυτικό εμβολιασμό τους είτε προσκομίζουν αρνητικό τεστ 24ώρου.

Οι περιορισμοί που αφορούν τον αριθμό των θεατών σε μεγάλες διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των αθλητικών, αναμένεται επίσης να χαλαρώσουν.

Η υποχρέωση χρήσης μάσκας τύπου FFP-2 θα παραμείνει πάντως σε ισχύ για όλους τους εσωτερικούς χώρους και τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς, ενώ το τελευταίο μέτρο που θα αρθεί θα αφορά την εργασία από το σπίτι.

Το προσχέδιο δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τα κρατίδια, διευκρινίζεται, θα αποτελέσει ωστόσο τη βάση επί της οποίας θα διαβουλευθούν την Τετάρτη ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς με τους πρωθυπουργούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.