Προτεραιότητα στην 1η δόση του εμβολίου για όλους ζητάει λοιμωξιολόγος

Αλλαγή στρατηγικής εμβολιασμού προτείνει Γερμανός λοιμωξιολόγος. Ο Αλεξάντερ Κεκουλέ ζήτησε από τους πολιτικούς «να αλλάξουν εντελώς τη στρατηγική των εμβολιασμών στη Γερμανία δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στον πρώτο εμβολιασμό.

Με αυτόν τον τρόπο θα αξιοποιηθεί πλήρως η προστασία την οποία ήδη παρέχει ο πρώτος εμβολιασμός από την δυσμενή εξέλιξη της ασθένειας», όπως είπε στο δίκτυο ntv.de

«Θα έπρεπε να είχε γίνει στην Γερμανία αυτό που έγινε στη Βρετανία: να γίνει δηλαδή αρχικά ο πρώτος εμβολιασμός, δεδομένου ότι λόγω του περιορισμένου αριθμού των εμβολίων ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι δεν μπορούμε να τους εμβολιάσουμε όλους δύο φορές.

Για αυτό θα πρέπει να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μια φορά, αρχής γενομένης από τους πιο ηλικιωμένους και να ακολουθήσουν οι νεότεροι. Αργότερα μπορούμε να ξεκινήσουμε και τον δεύτερο εμβολιασμό», είπε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης Χάλε.

«Εάν γίνει μόνο ο πρώτος εμβολιασμός θα προστατεύονται διπλάσιοι άνθρωποι. Είναι ιδιαίτερα ακατανόητο γιατί ορισμένες ηλικιακές ομάδες στη Γερμανία έχουν ήδη κάνει το δεύτερο εμβόλιο, ενώ άλλες, ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες δεν έχουν κάνει καν το πρώτο εμβόλιο.

Δεν είναι δυνατόν ένα μεγάλο μέρος των εμβολίων mRNA να χρησιμοποιείται για τον δεύτερο εμβολιασμό νέων, όπως για παράδειγμα νέων του ιατρικού προσωπικού και αστυνομικοί, αντί να το γίνει ένας πρώτος εμβολιασμός σε αυτούς που θα βρίσκονται αύριο σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ανθρώπους δηλαδή οι οποίοι βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 65 και 80 ετών και οι οποίοι διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν», συνέχισε ο επιδημιολόγος.

Ανατροπή με αποσύνδεση της θνησιμότητας από τα κρούσματα

«Με μια τακτική εμβολιασμών που να βασίζεται εξ ολοκλήρου στον πρώτο εμβολιασμό, όχι μόνο ελαχιστοποιείται ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ, αλλά θα μειωθεί επίσης σημαντικά και ο αριθμός των θανάτων, διότι είναι γνωστό από καιρό ότι η ηλικιακή κατανομή της θνησιμότητας έχει το σχήμα μιας ράβδου του χόκεϊ επί πάγου.

Οι πολύ νέοι πεθαίνουν σπάνια από κορωνοϊό. Μόνο από μέσα της δεκαετίας των 50 ανεβαίνει ξαφνικά ο κίνδυνος θανάτου και αυξάνεται απότομα από τα μέσα της δεκαετίας των 60.

Με έναν εμβολιασμό, όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα προστατεύονταν σημαντικά και θα πέθαιναν από τον Covid-19 μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε περίπτωση που η μόλυνση επιμείνει.

Με τον τρόπο αυτό θα αποσυνδεόταν η θνησιμότητα από τα κρούσματα», τόνισε ο Κεκουλέ.

«Επιτρέψτε μου να το θέσω επιγραμματικά: Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να σταματήσουμε τους θανάτους.

Και έτσι η ασθένεια αυτή ξαφνικά θα έχει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και θα χάσει μέρος του τρόμου τον οποίο προκαλεί.

Η αποσύνδεση της θνησιμότητας από τα κρούσματα θα φέρει την πραγματική ανατροπή», κατέληξε ο λοιμωξιολόγος.

Μην μαθαίνεις τα νέα για τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.