Πρωθυπουργός της Βαυαρίας: Συζήτηση για άνοιγμα θεάτρων

Από τις 22 Μαρτίου, τα βαυαρικά θέατρα θα μπορούσαν να αρχίσουν να παίζουν ξανά. Γρήγορα τεστ όλων των εμπλεκομένων είναι ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση. Και αυτό είναι ακόμα το πρόβλημα αυτή τη στιγμή.

Πότε θα ανοίξουν ξανά τα θέατρα και οι όπερες της Βαυαρίας; Και ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν τα θέατρα και το κοινό τους πριν από κάθε παράσταση;

Αυτό ήταν το θέμα μιας βιντεοδιάσκεψης το πρωί της Πέμπτης, στο οποίο ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder συζήτησε με εκπροσώπους των θεάτρων της πόλης και του κρατιδίου σχετικά με το άνοιγμα τους.

Η διάσκεψη κράτησε περισσότερο από μία ώρα – στο τέλος δεν βγήκε αποτέλεσμα, αλλά προέκυψαν πολλά ερωτήματα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στη στρατηγική τεστ. Όπως έχει αναφερθεί, επιτρέπεται να ανοίξουν με μια τιμή συχνότητας μεταξύ 50 και 100 – υπό την προϋπόθεση ότι οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες μπορούν να προσκομίσουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ.

Το αντίστοιχο πιστοποιητικό θα πρέπει να προέρχεται από κάποιο κέντρο τεστ ή από ιατρείο.

Το εάν θα υπάρχει επαρκής αριθμός τεστ στα τέλη Μαρτίου, αν θα υποχρεούται να πληρώνει γι’ αυτά το κοινό, ποια θα είναι η διαδικασία στα βαυαρικά θέατρα και εάν θα προσφέρουν τα ίδια τεστ, είναι ερωτήματα που εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτά.

Στους χώρους πολιτισμού η ευθύνη για το άνοιγμα

Οι πολιτικοί θέλουν να γυρίσουν στους χώρους του πολιτισμού την ευθύνη: Κάθε θέατρο θα επιτρέπεται να εργάζεται με τους δικούς του κανόνες υγιεινής, οι οποίοι θα πρέπει να εγκριθούν από την αρμόδια υγειονομική αρχή. Στην περίπτωση των θεάτρων, αυτό θεωρείται ως “μεγάλο πλεονέκτημα”, όπως λέγεται από το περιβάλλον τους.

Το Münchner Volkstheater ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας του για τις 26 Μαρτίου με την πρεμιέρα του “Macbeth”.

Πριν από κάθε παράσταση, το θέατρο προσφέρει την ευκαιρία να κάνει κανείς ένα δωρεάν τεστ. “Αν θέλετε να επωφεληθείτε από αυτό, μπορείτε να έρθετε στο θέατρο πριν από την παράσταση από τις 5 μ.μ. και τουλάχιστον μία ώρα πριν από την παράσταση και να κάνετε ένα αυτοδιαγνωστικό τεστ με υποβολή του εισιτηρίου σας”, δήλωσε το Volkstheater την Πέμπτη.

Το Schauburg, το οποίο είναι επίσης δημοτικό θέατρο, θα ξεκινήσει στις 22 Μαρτίου με την πρεμιέρα του “Ich hab noch nie” της Nelly Winterhalder – για το πολύ 25 θεατές.

Κατά την κράτηση εισιτηρίων, οι επισκέπτες πρέπει να δηλώσουν εάν θέλουν να προσκομίσουν ένα τρέχον αρνητικό αποτέλεσμα τεστ την ημέρα της παράστασης (ως γραπτή επιβεβαίωση από το γιατρό, το φαρμακείο, το κέντρο τεστ, την εφαρμογή προειδοποίησης Corona App ή ως φωτογραφία της ταινίας μέτρησης με ώρα και ημερομηνία) ή αν θέλουν να κάνουν δωρεάν αυτοδιαγνωστικό τεστ στο θέατρο.

Η Ένωση Κρατικών Θεάτρων της Βαυαρίας ελπίζει επίσης ότι θα γίνει άνοιγμα των θέατρων ξανά την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου. Ωστόσο, το αργότερο την 1η Απριλίου – εάν ο δείκτης επίπτωσης στο Μόναχο δεν έχει ξεπεράσει το 100, και αυτό επειδή η ανησυχία της βρετανικής μετάλλαξης ανησυχεί τον Πρωθυπουργό.

Στην Κρατική Όπερα της Βαυαρίας, πολλές ακόμη ερωτήσεις πρέπει ακόμη να διευκρινιστούν προτού καθοριστεί ένα πρόγραμμα.

Όπως εξηγεί ο εκπρόσωπος Christoph Koch, αυτό ισχύει και για το ζήτημα των γρήγορων τεστ, αλλά και για τον αριθμό των εισιτηρίων που θα διατεθούν.

Αυτό που είναι βέβαιο, ωστόσο, είναι ότι το “Rosenkavalier” θα κυκλοφορήσει αρχικά μόνο ως διαδικτυακή πρεμιέρα, όπως είχε προγραμματιστεί στις 21 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Koch, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διεξάγονται δοκιμές για μετάδοση στο Διαδίκτυο και την τηλεόραση. Απαιτούνται επιπλέον πρόβες για μια παράσταση ενώπιον κοινού.

Την επόμενη εβδομάδα, η Κρατική Όπερα θέλει να αποφασίσει για την επανέναρξη του θεάτρου. Ακόμα κι αν ξεκινήσει ξανά στις 22 Μαρτίου, οι οπαδοί του Wagner θα πρέπει να στερηθούν την αρχικά προγραμματισμένη έναρξη του “Parsifal”.

Για αυτό, οι πρόβες θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει πριν από πολύ καιρό. “Η πρώτη παράσταση ενώπιον κοινού θα είναι το “Rosenkavalier”. Και αυτό θα μπορούσε ήδη να είναι η δεύτερη παράσταση στις 23 Μαρτίου”.

Εν τω μεταξύ, ένα πιλοτικό έργο θα ξεκινήσει στο Βερολίνο στα μέσα Μαρτίου. Το κοινό θα εξετάζεται για κορωνοϊό πριν από τις παραστάσεις.

Εννέα εκδηλώσεις προγραμματίζονται για τις αρχές Απριλίου. “Ένα τέτοιο δοκιμαστικό έργο είναι μοναδικό στη Γερμανία. Ελπίζουμε ότι θα συμβάλει σε μια ξέγνοιαστη επίσκεψη σε πολιτιστικές εκδηλώσεις”, δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού Klaus Lederer.

Το κοινό θα πρέπει να κάνει τεστ κορωνοϊού την ημέρα της εκδήλωσης και θα πρέπει να φορά μάσκα κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.