Πρώτη “Ημέρα του Σήματος Κολύμβησης” στη Βαυαρία

Πολλά παιδιά δεν μαθαίνουν πλέον κολύμπι. Η DLRG και οι κολυμβητικοί σύλλογοι ανησυχούν για την ασφάλειά τους. Μια νέα ημέρα δράσης έχει ως στόχο να καταστήσει και πάλι πιο δημοφιλή τα ενδεικτικά κολύμβησης.

Στην πρώτη “Ημέρα του Σήματος Κολύμβησης”, παιδιά και ενήλικες σε περισσότερες από 30 βαυαρικές κοινότητες δοκίμασαν τις ικανότητές τους στο νερό.

Η DLRG και οι κρατικές ενώσεις κολύμβησης της Βαυαρίας, της Βάδης-Βυρτεμβέργης, της Έσσης και της Ρηνανίας-Παλατινάτου θέλησαν να προωθήσουν την ασφαλή κολύμβηση με αυτή την ημέρα δράσης, επειδή πολλά παιδιά δεν ξέρουν πλέον να κολυμπούν αρκετά καλά.

Σε ένα υπαίθριο κολυμβητήριο στη Νυρεμβέργη, ο πρωθυπουργός Markus Söder μοίρασε το λεγόμενο “Seepferdchen” σε περίπου δέκα παιδιά αφού πέρασαν το τεστ κολύμβησης. Δεν άλλαξε μεν τα ρούχα του για να κολυμπήσει, αλλά έβγαλε τα παπούτσια του και σήκωσε τα πόδια του παντελονιού του.

Το σήμα του ιππόκαμπου δεν σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να κολυμπήσει με ασφάλεια, σύμφωνα με το DLRG. Τα παιδιά πρέπει να κολυμπήσουν μόνο 25 μέτρα, να βουτήξουν για να πιάσουν ένα δαχτυλίδι και να γνωρίζουν τους κανόνες κολύμβησης.

Τα παιδιά από τη Νυρεμβέργη ρωτήθηκαν επίσης αν επιτρέπεται να σπρώχνουν τους άλλους στο νερό – η αναμενόμενη απάντηση ήταν “όχι”.

Το DLRG υποθέτει ότι περίπου το 60% όλων των παιδιών δεν μπορούν να κολυμπήσουν με ασφάλεια μετά το δημοτικό σχολείο, με αυξητική τάση λόγω των ακυρωμένων μαθημάτων κολύμβησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.