Προβλέψεις-Γερμανία: Ο ψυχρότερος χειμώνας των τελευταίων ετών;

Οι προηγούμενοι χειμώνες ήταν όλοι πολύ ζεστοί. Η μοναδική περίοδος ψύχους του περασμένου χειμώνα σημειώθηκε για ακριβώς μία εβδομάδα τον Φεβρουάριο.

Λιγότερο από 10 ημέρες αργότερα, η θερμοκρασία ανέβηκε στους 22 βαθμούς στα τέλη Φεβρουαρίου. Και τότε, υπήρχαν πολλές εικασίες από ορισμένες πλευρές για έναν παγωμένο χειμώνα με πολύ χιόνι.

Τελικά, όλες αυτές οι προβλέψεις για τον κρύο χειμώνα ήταν και πάλι λάθος. Ο χειμώνας διήρκεσε μόνο μία εβδομάδα τον Φεβρουάριο. Οι χειμώνες πριν από αυτόν ήταν όλοι πολύ ζεστοί. Αλλά φέτος όλα είναι διαφορετικά.

Οι προβλέψεις για τον ερχόμενο χειμώνα αναθεωρούνται μέρα με τη μέρα. Εν τω μεταξύ, η περίοδος από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο υπολογίζεται ως περίοδος με κανονική θερμοκρασία, και αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν.

Κατά κανόνα, για κάθε χειμώνα δίνεται εκ των προτέρων μια απόκλιση 2 έως 3 βαθμών. Αλλά φέτος οι αποκλίσεις της θερμοκρασίας διορθώνονται όλο και περισσότερο προς τα κάτω.

Η NOAA συγκρίνει με τον μέσο όρο 30 ετών από το 1991 έως το 2020. Μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους, η σύγκριση γινόταν με τον μέσο όρο 11 ετών από το 1999 έως το 2010. Αυτό έχει πλέον αλλάξει.

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε πολύ ακόμα για το πρώτο κρύο. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα φέρει ηλιοφάνεια, αλλά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα.

Τη νύχτα προς την Κυριακή θα υπάρχει κατά τόπους παγετός. Την επόμενη εβδομάδα, θα μπορούσε επίσης να ψυχράνει σε υψηλό υψόμετρο.

Προς τα μέσα της εβδομάδας, αναμένεται ώθηση ψυχρού αέρα από τα βορειοανατολικά. Έτσι, οι πρώτες νιφάδες χιονιού θα μπορούσαν να πέσουν στις χαμηλές γερμανικές οροσειρές την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, όπως έχουν τα πράγματα προς το παρόν, πρόκειται μόνο για ένα πρώτο σύντομο κρύο, λίγο μετά οι θερμοκρασίες θα ανέβουν και πάλι προς τα πάνω.

Μια πρώιμη έναρξη του χειμώνα τον Οκτώβριο δεν θα ήταν ιδανική για έναν κρύο χειμώνα ούτως ή άλλως. Ένας κρύος Οκτώβριος σπάνια ακολουθείται από έναν κρύο χειμώνα.

Και στην ευρωπαϊκή μετεωρολογική υπηρεσία οι προβλέψεις αναθεωρούνται τώρα προς τα κάτω. Αναμένεται μάλιστα ότι ο Δεκέμβριος θα είναι πολύ κρύος.

Video

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Αυστηρό κώδικα Σένγκεν με νόμιμες επαναπροωθήσεις θέλουν 12 χώρες

Πλησιάζει και στη Γερμανία η «Ημέρα της Ελευθερίας»;

Νέος κατάλογος προστίμων για οδηγούς στη Γερμανία

Προβλέψεις-Γερμανία: Ο ψυχρότερος χειμώνας των τελευταίων ετών;

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.