Σοβαρά προβλήματα στα γερμανικά νοσοκομεία λόγω Χριστουγέννων

Φόβοι για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης καθόλη την διάρκεια των εορτών. Αιτία οι άδειες και τα πολλαπλά κρούσματα ιώσεων.

Επιδεινώνεται ολοένα και περισσότερο η κατάσταση στα γερμανικά νοσοκομεία λόγω των εορτών και του υψηλού αριθμού αδειών γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Το γεγονός ανησυχεί ιδιαίτερα τις υγειονομικές αρχές καθώς εδώ και πολύ καιρό τα γερμανικά νοσοκομεία υποφέρουν και λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού.

Η υπουργός Υγείας του Βρανδεμβούργου Ursula Nonnemacher (Πράσινοι) φοβάται ότι η δύσκολη κατάσταση των νοσοκομείων θα επιδεινωθεί μέχρι και την Πρωτοχρονιά.

“Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη και αναμένουμε τις γιορτές με μεγάλη ανησυχία”, δήλωσε.

“Ακριβώς επειδή οι βαριά εργαζόμενοι γιατροί στα ιδιωτικά ιατρεία θα πάνε διακοπές τα Χριστούγεννα, η ένταση στα νοσοκομεία αναμένεται να αυξηθεί, ιδίως κατά τη διάρκεια των εορτών”.

Το προσωπικό αισθάνεται επίσης ολοένα και περισσότερο την απογοήτευση και τον θυμό των ασθενών και των συγγενών, δήλωσε η Nonnemacher.

Η κατάσταση είναι δύσκολη και για τις κλινικές του Βρανδεμβούργου, λόγω των πολλών αδειών για τις μέρες των Χριστουγέννων και του μεγάλου αριθμού αναπνευστικών ασθενειών.

Εκτός από τον κορωνοϊό, οι ιοί της γρίπης και του RS (αναπνευστικός συγκυτιακός ιός) στα παιδιά προκαλούν πολλές ασθένειες σε όλη τη Γερμανία.

Τα νοσοκομεία του Βρανδεμβούργου ακυρώνουν επίσης προγραμματισμένες επεμβάσεις που δεν είναι απολύτως απαραίτητες. Προτεραιότητα δίνεται ήδη στα επείγοντα περιστατικά.

Επιπλέον, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι προ των πυλών – μια νύχτα ιδιαίτερα δύσκολη για την αστυνομία, την πυροσβεστική και τα νοσοκομεία.

Στο Βρανδεμβούργο, καθώς και στο Βερολίνο, όλο και περισσότερα νοσοκομεία αναφέρουν υπό όρους ετοιμότητα να δέχονται ασθενείς για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα”, δήλωσε η Nonnemacher, η οποία είναι και η ίδια γιατρός.

“Είναι αφόρητες οι συνθήκες και για τα ασθενοφόρα που αναγκάζονται να μετακινούν συνεχώς ασθενείς από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.

Σύμφωνα με την υπουργό, τα νοσοκομεία καλούνται επί του παρόντος να δώσουν απόλυτη προτεραιότητα στις επείγουσες εισαγωγές – “ειδικά κατά τη διάρκεια των διακοπών, όταν τα νοσοκομεία είναι το τελευταίο προπύργιο, ας πούμε”.

Αυτό γίνεται αναγκαστικά εις βάρος των προγραμματισμένων εργασιών, για παράδειγμα.

Σύμφωνα με τον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό (DRK), οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έρχονται όλο και περισσότερο αντιμέτωποι με απειλές και βία μπροστά στα υπερφορτωμένα παιδιατρικά νοσοκομεία.

“Αυτή τη στιγμή, τα σχόλια μίσους και η μη φιλική συμπεριφορά προς το ιατρικό προσωπικό είναι σε ανοδική πορεία, κάτι που είναι απολύτως απαράδεκτο”, δήλωσε η Nonnemacher.

Οι ασθενείς και οι γονείς με μικρά παιδιά, για παράδειγμα, βρίσκονται σε έξαλλη κατάσταση όταν υπάρχουν μεγάλοι χρόνοι αναμονής αλλά και μεγάλη έλλειψη προσωπικού.

“Η απογοήτευση ξεσπά γρήγορα στο προσωπικό, το οποίο βρίσκεται ήδη στα όριά του”.

Πηγή: ιατροnet

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.