Προβλήματα στο λιανικό εμπόριο μέχρι το 2023 στη Γερμανία

Τα προβλήματα παράδοσης εξελίσσονται σε μόνιμο πρόβλημα για τους εμπόρους λιανικής στη Γερμανία. Διαβάστε εδώ γιατί συμβαίνει αυτό και τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους εμπόρους λιανικής πώλησης.

Πόσο καιρό θα υπάρχουν προβλήματα παράδοσης στη Γερμανία;

Κατά μέσο όρο, ανέμεναν 11,5 μήνες τον Ιούνιο, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

“Τα προβλήματα παράδοσης έχουν γίνει μόνιμο πρόβλημα για τους λιανοπωλητές. Και φέτος, τα Χριστούγεννα θα υπάρχουν κενά στα ράφια”, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας του Ifo Klaus Wohlrabe.

Ποιοι λιανοπωλητές στη Γερμανία επηρεάζονται περισσότερο;

Το χειρότερο χτύπημα έχουν υποστεί οι έμποροι ποδηλάτων. Αναμένουν ότι τα σημεία συμφόρησης θα διαρκέσουν περισσότερο, δηλαδή 18 μήνες.

Ταυτόχρονα, το 100 τοις εκατό των επιχειρήσεων αυτού του κλάδου δήλωσαν ότι δεν μπόρεσαν να παραδοθούν όλα τα παραγγελθέντα προϊόντα.

Στο σύνολο του τομέα του λιανικού εμπορίου, το ποσοστό αυτό ήταν 75,7% – μια μικρή μείωση σε σύγκριση με τον Μάιο.

Ιδιαίτερα συχνά πλήττονται από προβλήματα παράδοσης οι λιανοπωλητές ηλεκτρικών οικιακών συσκευών με ποσοστό 98%, οι έμποροι αυτοκινήτων και τα καταστήματα δομικών υλικών με ποσοστό 90%, καθώς και τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης και τα έπιπλα με ποσοστό 88%.

Πιο χαλαρή κατάσταση για τους λιανοπωλητές τροφίμων στη Γερμανία

Στο εμπόριο τροφίμων, η κατάσταση εκτονώθηκε: τον Μάιο, σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις είχαν διαμαρτυρηθεί για δυσκολίες. Τώρα το ποσοστό ανέρχεται σε 77 τοις εκατό. Στο εμπόριο ειδών ένδυσης, το ποσοστό μειώθηκε στο 54%.

Το λιανικό εμπόριο τροφίμων και τα είδη ένδυσης είναι επίσης οι δύο τομείς στους οποίους αναμένεται η μικρότερη διάρκεια των προβλημάτων εφοδιασμού, με 8,2 και 9 μήνες αντίστοιχα.

Ποιοι είναι οι λόγοι για τα σημεία συμφόρησης;

Ένας λόγος για τα προβλήματα είναι πιθανό να είναι η συμφόρηση των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στη Βόρεια Θάλασσα. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία (IfW), πάνω από το 2% της παγκόσμιας εμπορευματικής χωρητικότητας έχει κολλήσει εκεί.

Η ουρά αυξάνεται επίσης έξω από τα κινεζικά λιμάνια της Σαγκάης και της Ζετζιάνγκ – όπου τα lockdown λόγω κορωνοϊού εμπόδιζαν τη φόρτωση και εκφόρτωση για εβδομάδες – και όπου έχει κολλήσει περισσότερο από το 4% της παγκόσμιας εμπορευματικής ικανότητας.

Ωστόσο, η Κίνα είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.