Ψευτογιατρός: Όταν ο συνεργός του διαφήμιζε την κλινική στη Γερμανία

Μιλούσε για την κυτταρική θεραπεία – «Θα θεραπεύουμε τις αίτιες και όχι τα συμπτώματα» έλεγε το 2011

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση με τον νέο ψευτογιατρό φέρεται να διαδραμάτιζε ο 72χρονος γενικός ιατρός από τη Γερμανία.

Μάλιστα διαφήμιζε τη δήθεν θεραπεία του, με βίντεο που αναρτούσε στο διαδίκτυο.

«Ξεκινήσαμε τη θεραπεία βλαστοκυττάρων το 1976. Σε ασθενείς την εφαρμόσαμε από το 1982. Από τότε έχουμε χιλιάδες και χιλιάδες ασθενείς από όλο τον κόσμο», αναφέρει ο 72χρονος φερόμενος ως συνεργάτης του 66χρονου κατηγορούμενου ως ψευτογιατρού στην Αθήνα. Διαφημίζει την θεραπεία του με βλαστοκύτταρα σε βίντεο έντεκα χρόνια πριν.

«Στην κλινική μας στη Γερμανία, καθημερινώς μπαινοβγαίνουν 200 με 220 άτομα. Και κάποιοι από αυτούς έχουν πλήρως ή μερικώς θεραπευτεί από την κυτταρική θεραπεία.

Κι έρχονται ασθενείς από την Ιαπωνία, τη Τασμανία, Νότια Αυστραλία. Πιστεύω ότι η κυτταρική θεραπεία θα είναι το χρυσό πρότυπο στο μέλλον κατά τη γνώμη μου. Γιατί δεν θεραπεύουμε συμπτώματα αλλά τις αίτιες με αυτήν την θεραπεία.

Με το να θεραπεύεις μόνο τα συμπτώματα, σίγουρα θα σε οδηγήσει στο λάθος μέρος.

Θα κάνει τους ανθρώπους πιο άρρωστους γιατί δεν είμαστε μηχανές που έχουμε ξεχωριστά εξαρτήματα που μπαινοβγαίνουν.

Πρέπει να βλέπουμε τους ανθρώπους σαν ανθρώπινα όντα, σαν βιοσύστημα, σαν ολότητες», ακούγεται να λέει στο βίντεο.

Στα βίντεο που έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο καλεί όσους γνωρίζουν κάποιον που νοσεί από Πάρκινσον, Καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες να επικοινωνήσει μαζί του.

Ο 72χρονος σήμερα γενικός ιατρός, παρουσιάζεται ως γενετιστής ή νευρολόγος, με διδακτορικό μάλιστα.

Κάτι που όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα δεν αποδεικνύεται από τα πτυχία και του τίτλους που διαθέτει.

Ο 72χρονος αρνείται τις κατηγορίες και δεν έχει συνεργαστεί καθόλου μέχρι σήμερα ούτε με τις ελληνικές, ούτε με τις γερμανικές αστυνομικές Αρχές.

Πώς έπειθαν τα θύματά τους

Οι δύο άνδρες έπειθαν τους ασθενείς ότι έχουν τον τρόπο να τους θεραπεύσουν χορηγώντας τους πεπτίδια και συνδυασμό αμινοξέων, τα οποία εν μέρει δεν προκαλούσαν κακό, αλλά ούτε θεραπεία.

Έτσι, οι ασθενείς σταματούσαν να παίρνουν τη φαρμακευτική αγωγή που τους χορηγούσαν οι πραγματικοί γιατροί, κάτι που προκαλούσε επιδείνωση της υγείας τους και σε μερικούς τον θάνατο.

Ο 66χρονος παρουσιαζόταν με ιατρικές ειδικότητες που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματική ιδιότητά του, ενώ ο Γερμανός γενικός γιατρός ως γενετιστής ή νευρολόγος.

Μάλιστα οι δύο τους, προκειμένου να πείσουν τα υποψήφια θύματά τους έλεγαν ότι η θεραπεία που προσφέρουν ερχόταν… σε σύγκρουση με τα συμφέροντα φαρμακευτικών εταιρειών, ενώ ακόμη έλεγαν ότι τη χρησιμοποιούσαν γνωστά πρόσωπα του πολιτικού, καλλιτεχνικού και αθλητικού χώρου.

Σαν να μην έφτανε αυτό, έπειθαν τα θύματά τους να μεταβούν στη Γερμανία προκειμένου να υποβληθούν σε συγκεκριμένες εξετάσεις, ενώ όλα τα έξοδα καλύπτονταν από τους ασθενείς!

Ανάλογα με την οικονομική κατάσταση κάθε ασθενή, τα «θεραπευτικά» φιαλίδια που παρείχαν, κόστιζαν από 200 έως 300 ευρώ ενώ, οι αντίστοιχες ενέσεις με βλαστοκύτταρα κόστιζαν από 10.000 έως 25.000 ευρώ η δόση.

Στην εξέταση τους παρουσίαζαν την προτεινόμενη δήθεν θεραπεία και αφού έπαιρναν την έγκριση από τους ασθενείς, τους χορηγούσαν υποδόρια ένεση.

Οι δύο ψευτογιατροί αποκτούσαν… πελατεία από «στόμα σε στόμα» και φρόντιζαν να μη κάνουν γνωστή τη δράση τους στο διαδίκτυο.

Παρουσιαζόταν ως γιατρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Ο 66χρονος Έλληνας ψευτογιατρός και ο 72χρονος Γερμανός συνεργάτης του προκειμένου να πείσουν τα θύματα τους για την αποτελεσματικότητα της «θεραπείας» τους έκαναν επίκληση σε διάσημα πρόσωπα από το διεθνές καλλιτεχνικό, πολιτικό και αθλητικό στερέωμα, που δήθεν χρησιμοποίησαν την προτεινόμενη θεραπεία για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Ανάμεσα σε αυτούς τους δήθεν πελάτες ήταν διάσημοι αθλητές του τένις, όπως ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, Έλληνες πρωθυπουργοί, όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ακόμα και εστεμμένοι.

Ο ψευτογιατρός χρησιμοποιώντας τα ονόματά τους, προσέλκυε ασθενείς με σκοπό το κέρδος.

«Έλεγε ότι ήταν προσωπικός γιατρός του Μητσοτάκη. Δεν τον γνωρίζαμε απόλυτα, αλλά φαινόταν ένας άνθρωπος που ήταν καλά παρότι μεγάλος σε ηλικία».

Όσοι κατάφεραν να γλιτώσουν από την δράση του και να ξεσκεπάσουν την απάτη σε βάρος τους, δέχτηκαν απειλές μέχρι και για τη ζωή τους όταν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον 66χρονο.

«Άρχισα να το ψάχνω περισσότερο, άρχισα να βλέπω πράγματα και θάματα κι εγώ ο ίδιος διαπίστωσα ότι είναι απάτη.

Μάλιστα, τον έφερα σε δύσκολη θέση, ήρθε στο σπίτι μου και μου έβαλε κάποια χρήματα στην τράπεζα αλλά μετά εξαφανίστηκε.

Εγώ δέχτηκα απειλητικά τηλεφωνήματα τότε. Μάλιστα, άλλαξα και το τηλέφωνό μου. Ότι “να τον αφήσω ήσυχο γιατί θα με βρουν στα θυμαράκια”», ανέφερε ένα από τα θύματα μιλώντας στο Mega.

Πηγή: europost

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης