Νέα ψηφιακή ταξινόμηση οχημάτων στη Γερμανία: Πώς λειτουργεί;

Πώς να κάνετε εγγραφή του οχήματός σας στη Γερμανία - Ηλεκτρονική εγγραφή οχημάτων - Ψηφιακή ταξινόμηση οχημάτων στη Γερμανία

Όσοι θέλουν να ταξινομήσουν το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα τους μπορούν πλέον, ως επί το πλείστον, να το κάνουν χωρίς να πηγαίνουν στο γραφείο. Ένα διάταγμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων να διεκπεραιώνουν αυτόματα την ταξινόμηση μέσω διαδικτύου…

Η 1η Σεπτεμβρίου 2023 έφερε μια καινοτομία που αναμένεται να κάνει την ταξινόμηση των αυτοκινήτων ευκολότερη και ταχύτερη: Το τελευταίο στάδιο του λεγόμενου i-Kfz τίθεται σε ισχύ.

Οι οδηγοί θα μπορούν να ολοκληρώνουν όλες τις διαδικασίες ταξινόμησης μέσω διαδικτύου, δηλαδή να εγγράφουν, να διαγράφουν και να επανεγγράφουν τα οχήματά τους.

Ποιοι μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή και διαγραφή οχημάτων;

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να καταχωρίσουν το όχημα ως ιδιώτες, επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι ή ως νομικά πρόσωπα – δηλαδή για επιχειρήσεις.

Οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και οι εμπορικές υπηρεσίες ταξινόμησης με περισσότερες από 500 διαδικασίες ταξινόμησης ετησίως μπορούν τώρα επίσης να χρησιμοποιούν την υπηρεσία, καθώς η εισαγωγή της μεγάλης διεπαφής πελατών στην Ομοσπονδιακή Αρχή Μηχανοκίνητων Μεταφορών θα πραγματοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Οι ακόλουθες ενέργειες είναι πλέον δυνατές ηλεκτρονικά για όλους: εγγραφή, διαγραφή, επανεγγραφή, μεταβίβαση με ή χωρίς αλλαγή ιδιοκτήτη, ημερήσια εγγραφή καθώς και επιλογή πινακίδων κυκλοφορίας ηλεκτρικών, εποχιακών και κλασικών αυτοκινήτων.

Ποια είναι η παλαιότερη μάρκα αυτοκινήτου στον κόσμο;
Ποιοι μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή και διαγραφή οχημάτων;

Μπορώ να βγω στο δρόμο αμέσως μετά τη διαδικασία;

Με το i-Kfz, το εγγεγραμμένο όχημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα στο δρόμο, υπόσχεται το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών στον ιστότοπό του για την ψηφιακή εγγραφή οχημάτων, ο οποίος διαθέτει επίσης βήμα προς βήμα οδηγίες.

Στο τέλος της ηλεκτρονικής διαδικασίας ταξινόμησης, λαμβάνετε μια προσωρινή βεβαίωση ταξινόμησης σε μορφή PDF. Αυτό ισχύει για δέκα ημέρες όταν εκτυπωθεί.

Εντός αυτού του χρονικού διαστήματος, τα αυτοκόλλητα για τις πινακίδες κυκλοφορίας θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικώς.

Μετά την παραλαβή τους, αυτά πρέπει να τοποθετηθούν στο όχημα και να φέρουν τη βεβαίωση ταξινόμησης μέρος 1.

Οι πινακίδες κυκλοφορίας μπορούν επίσης να δεσμευτούν ηλεκτρονικά στην αρμόδια αρχή ταξινόμησης – αυτές πρέπει στη συνέχεια να αποτυπωθούν σε ανάγλυφο σε κατάλληλο πάροχο υπηρεσιών.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις ψηφιακή ταξινόμηση οχημάτων στη Γερμανία;

Για σκοπούς ταυτοποίησης, οι χρήστες της ηλεκτρονικής ταξινόμησης πρέπει να διαθέτουν δελτίο ταυτότητας με ενεργοποιημένη ηλεκτρονική λειτουργία (eID), ηλεκτρονική άδεια διαμονής ή το λεγόμενο BundID με πιστοποιητικό Elster.

Τα νομικά πρόσωπα χρειάζονται εταιρικό λογαριασμό με πιστοποιητικό Elster.

Για μια νέα εγγραφή, για παράδειγμα, απαιτούνται πρόσθετα έγγραφα, όπως μια έγκυρη βεβαίωση ασφάλισης ή κωδικοί ασφαλείας. Για την πληρωμή απαιτείται τραπεζικός λογαριασμός.

Πώς να δηλώσετε τα έξοδα ταξιδιού στη γερμανική φορολογική σας δήλωση
Ποιες είναι οι απαιτήσεις ψηφιακή ταξινόμηση οχημάτων στη Γερμανία;

Θα αλλάξουν τα τέλη κυκλοφορίας στη Γερμανία;

Ο νέος κανονισμός, ο οποίος έχει επίσης εγκριθεί από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, αλλάζει τον πίνακα τελών.

Δεδομένου ότι η διοικητική προσπάθεια θα είναι μικρότερη, τα τέλη για όλες τις διαδικασίες καταχώρισης θα μειωθούν, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αυτοματοποίηση σημαίνει ότι δεν είναι πλέον απαραίτητο να ελέγχει τις απαιτήσεις ένας υπάλληλος καταχώρισης.

Μια αίτηση απορρίπτεται “εάν τα δεδομένα δεν μπορούν να επικυρωθούν μετά από τρεις αιτήσεις διόρθωσης”, σύμφωνα με τις πληροφορίες στον ιστότοπο του υπουργείου.

Στην περίπτωση αυτή, εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα να υποβληθεί εκ νέου αίτηση στην αρμόδια τοπική αρχή εγγραφής.

Ποιος διαχειρίζεται τις πύλες i-Kfz;

Η πρόσβαση στις πύλες γίνεται μέσω του δικτυακού τόπου της αρμόδιας αρχής ταξινόμησης.

Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής καταχώρισης είναι αρμοδιότητα των ομοσπονδιακών κρατιδίων και των τοπικών αρχών.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών Volker Wissing (FDP) δήλωσε πρόσφατα: “Τώρα εναπόκειται στα ομόσπονδα κρατίδια το πόσο γρήγορα θα εφαρμόσουν στην πράξη αυτές τις δυνατότητες”.

Εάν η διαδικασία δεν είναι ακόμη δυνατή, εναπόκειται στην τοπική εφαρμογή, είπε.

Κατά την έγκρισή του, το Bundesrat κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εξετάσει πώς θα μπορούσε να αποτραπεί η κατάχρηση.

Υπήρχε ο κίνδυνος να κλαπούν τα αυτοκόλλητα όταν αποστέλλονται ταχυδρομικώς ή να συμμετέχουν στην κυκλοφορία περισσότερα οχήματα με μη σφραγισμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.