Πτήση της Aegean με προορισμό τη Μόσχα επιστρέφει Αθήνα

Στην Αθήνα επιστρέφει πτήση της Aegean με προορισμό τη Mόσχα σε συνέχεια σχετικής αεροπορικής οδηγίας που έχει εκδοθεί για την ευρύτερη περιοχή. Αντίστοιχα πράττουν και άλλες αεροπορικές.

Ειδικότερα, λίγο πριν από την είσοδο του αεροσκάφους στον ρωσικό εναέριο χώρο εκδόθηκε αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) που χαρακτήρισε ένα τμήμα της ευρύτερης ρωσικής περιοχής ως περιοχής με προσωρινή επικινδυνότητα (temporary dangerous area) με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στο αεροσκάφος της Aegean να επιστρέψει.

Η ΝΟΤΑΜ ισχύει από σήμερα 24 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου, ακόμη όμως δεν είναι σαφές αν έχει εκδοθεί από την ρωσική κυβέρνηση ή από διεθνή οργανισμό.

Αντίστοιχα, μέσω της ίδιας ΝΟΤΑΜ και άλλες πτήσεις ρωσικών και άλλων αεροπορικών είτε προσγειώνονται στα πλησιέστερα αεροδρόμια είτε επιστρέφουν στον αρχικό προορισμό τους. Αναμένονται νεότερες πληροφορίες για το πώς θα διαμορφωθούν εφεξής οι ταξιδιωτικές οδηγίες για τις πτήσεις στο ρωσικό έδαφος και την ευρύτερη περιοχή και συνακόλουθα το τί μέλλει γενεσθαι με τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

Εκτιμάται πάντως ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις σε σχέση με τις διαδρομές πτήσεων που ακολουθούν οι αεροπορικές λόγω της εισβολής ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Περισσότερα για την Ρωσο-Ουκρανική κρίση: ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.