Πτώχευση: Γερμανική τραπεζική εταιρεία είναι αφερέγγυα

Τραπεζικές εργασίες για τη γενιά Tiktok: αυτό ήταν το σχέδιο της neobank Ruuky. Όμως, παρά τα εκατομμύρια likes στα κοινωνικά κανάλια, οι ιδρυτές αναγκάστηκαν να καταθέσουν αίτηση πτώχευσης και αναζητούν νέο αγοραστή.

Η Neobank Ruuky, ένα είδος τρεχούμενου λογαριασμού για νεαρούς, ιδρύθηκε στο Αμβούργο μόλις πριν από τρία χρόνια – τώρα αναγκάστηκε να καταθέσει αίτηση πτώχευσης.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Börsen-Zeitung, οι ιδρυτές δεν είχαν καταφέρει να ολοκληρώσουν τη συνέχεια της χρηματοδότησης τους τελευταίους μήνες. Η τελευταία αποτίμηση της εταιρείας ήταν 16 εκατομμύρια ευρώ.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Ruuky υποτίθεται ότι θα απευθυνόταν ιδιαίτερα στη γενιά Z, δηλαδή στους νέους που γεννήθηκαν μεταξύ 1995 και 2010.

Το σχέδιο ήταν να συνοδεύσει την πελατεία, η οποία είναι κατά μέσο όρο 16 ετών, στην επαγγελματική ζωή και στη συνέχεια να την αξιοποιήσει πιο έντονα.

Μέχρι το τέλος του 2022, η νεοσύστατη εταιρεία μπόρεσε να μετρήσει 250.000 εγγραφές στην εφαρμογή.

Οι νέοι πελάτες δεν μπορούν πλέον να εγγραφούν μετά την υποβολή αίτησης αφερεγγυότητας, αλλά οι υφιστάμενοι πελάτες εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους στην εφαρμογή και μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους.

Τις επόμενες εβδομάδες, ο ιδρυτής Jes Henning θέλει να βρει αγοραστή για τη Ruuky, όπως εξήγησε στην Börsen-Zeitung.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης