Πτώχευση: Πολλά τα χρέη εταιρείας υποδημάτων στη Γερμανία

Η εταιρεία πώλησης παπουτσιών Görtz χρεοκόπησε. Για να σώσει την εταιρεία, η Görtz κλείνει ορισμένα υποκαταστήματα και απολύει υπαλλήλους. Η εταιρεία επικαλείται ως αιτία την εποχή της κρίσης και το υψηλό κόστος ενοικίασης.

Οι πωλητές παπουτσιών Görtz έχουν ήδη υποβάλει αίτηση πτώχευσης τον Σεπτέμβριο. Την 1η Δεκεμβρίου, το περιφερειακό δικαστήριο του Αμβούργου ξεκίνησε τη διαδικασία εξυγίανσης.

Τώρα η εταιρεία λιανικής πώλησης παπουτσιών πρόκειται να σταθεί ξανά στα πόδια της με δική της ευθύνη, εξηγεί η Ludwig Görtz GmbH σε δελτίο τύπου. Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι ορισμένα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Η εταιρεία θα κλείσει τις τοποθεσίες που βρίσκονται μόνιμα στο κόκκινο. Η εταιρεία δεν θέλει να αποκαλύψει ποια από τα 160 καταστήματα κλείνει. Τα πρώτα καταστήματα θα κλείσουν στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ως αιτία για τις οικονομικές δυσχέρειες, ο Görtz αναφέρει: “Μεγάλα τμήματα του λιανικού εμπορίου και του κλάδου λιανικής πώλησης υποδημάτων βρίσκονται σήμερα σε κρίση”.

Η Corona είχε χτυπήσει μια βαθιά τρύπα, οι συνέπειες του πολέμου της Ουκρανίας έδωσαν στην εταιρεία τα υπόλοιπα.

Τα υψηλά ενοίκια αποτελούν ιδιαίτερο πρόβλημα για την εταιρεία. Ένα άλλο πρόβλημα είναι “το πρόσθετο κόστος που η Görtz δεν μπορεί και δεν θέλει να μετακυλήσει 1:1 στους πελάτες σε μια αγορά ευαίσθητη στις τιμές”.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την απόφαση σχετικά με το κλείσιμο ήταν οι συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες, “οι οποίες αφορούν σημαντικές μειώσεις των ενοικίων”, εξηγεί ο Görtz.

Η Görtz απολύει προσωπικό

Για τους εργαζόμενους στις πληγείσες περιοχές, η κατάσταση φαίνεται ζοφερή. Παρόλο που η διοίκηση είχε συμφωνήσει με το συμβούλιο των εργαζομένων σε συμφιλίωση συμφερόντων και σε κοινωνικό σχέδιο, η εταιρεία απέστειλε έναν αριθμό απολύσεων στα τέλη Νοεμβρίου.

“Πρόκειται για μια πικρή απόφαση για τη διοίκηση, αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος”, εξηγεί.

Η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση για διαδικασία προστατευτικής ασπίδας. Αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση εξακολουθεί να έχει εξουσία λήψης αποφάσεων.

Η διοίκηση γύρω από τον διευθύνοντα σύμβουλο Frank Revermann και τον οικονομικό διευθυντή Tobias Volgmann (CFO) παραμένουν στη θέση τους υπό εποπτεία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.