Ραγδαία αύξηση των ασθενών με Alzheimer στη Γερμανία

Όπως ανακοίνωσε η Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Alzheimer που έχει καθιερωθεί την 21η Σεπτεμβρίου, 19.356 άτομα με διάγνωση Alzheimer χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε εθνικό επίπεδο το 2020. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε επίσης απότομα.

Ο κίνδυνος νόσησης αυξάνεται με την ηλικία, λένε οι στατιστικολόγοι: Περίπου το 95% των ασθενών που νόσησαν το 2020 ήταν 65 ετών και άνω.

Η ηλικιακή ομάδα των πολύ ηλικιωμένων 80 ετών και άνω αντιμετωπίστηκε πολύ συχνά για Alzheimer στο νοσοκομείο: Περισσότεροι από τους μισούς από όλους τους πάσχοντες ανήκαν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Ο αριθμός των ενδονοσοκομειακών θεραπειών έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα σε 20 χρόνια: από 8.116 θεραπείες το 2000 σε 19.356 περιπτώσεις το 2020.

Ο αριθμός των θανάτων με το Αlzheimer ως αιτία έχει επίσης αυξηθεί απότομα τα τελευταία 20 χρόνια: Το 2020, συνολικά 9.450 άνθρωποι πέθαναν από Alzheimer στη Γερμανία – σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, περισσότερο από ποτέ.

Ο αριθμός των θανάτων ήταν υπερδιπλάσιος από το 2000 με 4.535 θανάτους.

“Η αύξηση των νοσοκομειακών θεραπειών και των θανάτων με διάγνωση Alzheimer οφείλεται τουλάχιστον εν μέρει στη γήρανση του πληθυσμού”, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Ο αριθμός των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών στη Γερμανία έχει αυξηθεί κατά περίπου 33% από το 2000 έως το 2020. Η ηλικιακή ομάδα από τα 80 χρόνια και άνω έχει αυξηθεί περισσότερο από 90%.

Πηγή: ιατροnet

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.