Ραγδαία αύξηση των παράνομων μεταναστών στη Γερμανία

Ο αριθμός των παράνομων μεταναστών στη Γερμανία φέρεται να έχει αυξηθεί σημαντικά. Σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, ο αριθμός έχει αυξηθεί

Σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, ο αριθμός των παράνομων εισόδων στη Γερμανία αυξήθηκε μαζικά φέτος.

Από την αρχή του έτους και μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία εντόπισε περίπου 56.800 άτομα να εισέρχονται στη Γερμανία χωρίς άδεια, ανέφερε η εφημερίδα “Rheinische Post” του Ντίσελντορφ.

Αυτό θα αποτελούσε αύξηση άνω του 60%. Πέρυσι, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε αναφέρει λίγο κάτω από 35.000 μη εξουσιοδοτημένες εισόδους στις 30 Σεπτεμβρίου, επικαλούμενη στοιχεία της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Πριν από την πανδημία, είχαν περάσει από τα γερμανικά σύνορα 40.600 άτομα σε ολόκληρο το 2019.

Hotspot είναι τα σύνορα με την Τσεχική Δημοκρατία

Η εφημερίδα επικαλείται τώρα έναν εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, ο οποίος δήλωσε: “Το επίκεντρο βρίσκεται επί του παρόντος στα γερμανο-τσεχικά σύνορα, με περισσότερες από 11.827 καταγεγραμμένες παράνομες εισόδους το 2022 (από τις 28 Σεπτεμβρίου), εκ των οποίων περισσότερες από 6.500 μόνο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2022”.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης: “Αφού η μεταναστευτική πίεση από τη Λευκορωσία είχε αρχικά μειωθεί στα τέλη του 2021, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία κατέγραψε εκ νέου αύξηση από τον Απρίλιο του 2022 σε ένα μεσαίο τριψήφιο μηνιαίο αριθμό”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης