Ράινχαρντ: Υπέρ του εμβολιασμού των νέων κατά προτεραιότητα

«Yπέρ του να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στους νέους και να τους δοθεί ενδεχομένως προτεραιότητα του εμβολιασμού τους κατά του Covid-19», τάχθηκε ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου της Γερμανίας κ. Κλάους Ράινχαρντ.

«Μια τέτοια σκέψη είναι λογική από επιδημιολογική άποψη», δήλωσε σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου «Phoenix», πριν από την διάσκεψη της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων.

«Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού άνω των 60 ετών έχει ήδη εμβολιαστεί. Βρισκόμαστε τώρα σε ένα σημείο στο οποίο πρέπει να αναρωτηθούμε εάν θα προχωρήσουμε με τον εμβολιασμό των αμέσως νεότερων ηλικιακών ομάδων ή θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μια άλλη τη στρατηγική;

Να εμβολιάζουμε δηλαδή τους εφήβους και τα παιδιά που συνήθως δεν αρρωσταίνουν μεν σοβαρά, αλλά φυσικά μετακινούνται πολύ περισσότερο, αφού πρέπει να πηγαίνουν στο σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς», συνέχισε ο κ. Ράινχαρντ εξηγώντας την πρότασή του.

Ο Πρόεδρος του ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου υποστήριξε επίσης την άποψη, ότι «θα πρέπει να δοθεί στους εμβολιασμένους περισσότερη ελευθερία.

Είμαι απολύτως υπέρ αυτού του βήματος, εάν εμβολιαστούν αρκετά άτομα στην κοινωνία μας και διαπιστώσουμε ότι έτσι ο δείκτης συχνότητας των κρουσμάτων μειώνεται», όπως είπε.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.