Ραντάρ παρακολούθησης της πανδημίας θέλει ο Karl Lauterbach

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach (SPD) θέλει να χρησιμοποιήσει ένα νέο “ραντάρ πανδημίας” για να κάνει καλύτερες προβλέψεις σχετικά με νέα κύματα κορονοιού

Τα νοσοκομεία, για παράδειγμα, πρέπει να παρέχουν πιο ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την πληρότητα των κλινών.

“Μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε μόνο πόσα κρεβάτια είναι ελεύθερα στα νοσοκομεία – και αυτό με καθυστέρηση. Αυτό είναι πολύ λίγο”, δήλωσε ο Lauterbach στο Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

Επιπλέον, τα ποσοστά μόλυνσης και εμβολιασμού στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να συλλέγονται “περισσότερο από ό,τι πριν”, αναφέρει το RND, επικαλούμενο πρόταση διατύπωσης του υπουργείου για μια νέα ρύθμιση του νόμου περί προστασίας από τις λοιμώξεις.

Η παρακολούθηση των λυμάτων πρέπει επίσης να επεκταθεί. “Από αυτό μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με την εμφάνιση των λοιμώξεων”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Οι συγκεντρώσεις του ιού ανιχνεύονται στα λύματα. Επιπλέον, σε όλα τα γηροκομεία θα πρέπει στο μέλλον να υπάρχει υπεύθυνος εμβολιασμού και φαρμακευτικής αγωγής.

Ο Lauterbach ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα τεστ για τον κορωνοιό στα κέντρα διενέργειας τεστ και στα φαρμακεία θα είναι σύντομα πλέον διαθέσιμα δωρεάν για όλους. Τα γρήγορα τεστ θα παραμείνουν δωρεάν μόνο για ορισμένες ομάδες κινδύνου – αλλά κατά κανόνα, από την επόμενη Πέμπτη, θα πρέπει να καταβάλλεται το ποσό των 3 ευρώ.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει με τον τρόπο αυτό να μειώσει το κόστος. Ο νέος κανονισμός ασκεί πίεση στα κρατίδια να αναλάβουν αυτά και όχι οι πολίτες να πληρώσουν τα τρία ευρώ. Ενόψει της κυρίαρχης πλέον υπο-παραλλαγής BA.5 με την μεγάλη μεταδοτικότητα, η κατάσταση της πανδημίας είναι πιο τεταμένη κατά την άποψη των ειδικών.

Φίλιππος Ζάχαρης | www.iatronet.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης