Ρεκόρ χτυπάει η αγορά εργασίας στη Γερμανία

Περίπου 1,30 εκατ. άνθρωποι ήταν άνεργοι τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για μείωση κατά 147.000 ή 10,2%, σε σύγκριση με τον περσινό μήνα. Το ποσοστό ανεργίας ήταν 2,9% από 3,3% τον Σεπτέμβριο του 2021.

Περίπου 45,6 εκατ. άτομα που κατοικούν στη Γερμανία εργάζονταν τον φετινό Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με προσωρινούς υπολογισμούς της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis), ο εποχικά προσαρμοσμένος αριθμός των απασχολουμένων μειώθηκε ελαφρά κατά 4.000 άτομα (0,0%) από τον προηγούμενο μήνα, μετά την αύξηση κατά 12.000 τον Αύγουστο και τη μείωση κατά 9.000 τον Ιούλιο.

Ως αποτέλεσμα, ο εποχικά προσαρμοσμένος αριθμός των απασχολουμένων δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Σύμφωνα με υπολογισμούς με βάση την έρευνα για το εργατικό δυναμικό, 1,30 εκατ. άνθρωποι ήταν άνεργοι τον Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για πτώση κατά 147.000 ή 10,2%, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2021. Το ποσοστό ανεργίας ήταν 2,9% από 3,3% τον Σεπτέμβριο του 2021.

Προσαρμοσμένος σε εποχικές και έκτακτες επιπτώσεις, για παράδειγμα λόγω καιρικών συνθηκών ή απεργίας, ο αριθμός των ανέργων διαμορφώθηκε σε 1,31 εκατ., στο ίδιο επίπεδο με αυτό που καταγράφηκε τον Αύγουστο.

Το προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,0% τον Σεπτέμβριο.

Εποχικά διορθωμένος αριθμός απασχολουμένων ελαφρώς χαμηλότερος από το επίπεδο του προηγούμενου μήνα, αλλά ο μη προσαρμοσμένος αριθμός ήταν 0,3% πάνω από το προηγούμενο υψηλό τον Νοέμβριο του 2019.

Πηγή: euro2day

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.