Ρεκόρ δεκαετίας για τις πωλήσεις βιβλίων στη Γερμανία

Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας κινήθηκαν το 2021 οι πωλήσεις βιβλίων στη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Ένωση Γερμανών Εκδοτών και Βιβλιοπωλών στην ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ειδικότερα, ο τζίρος της γερμανικής αγοράς κατά το περασμένο έτος έφτασε τα 9,63 δισεκατομμύρια ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 3,5% σε σχέση με το 2020 και 3,6% σε σχέση με το 2019, ενώ η τελευταία χρονιά που ο τζίρος είχε ξεπεράσει τα 9,6 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν το 2011.

Τα φυσικά βιβλιοπωλεία εξακολουθούν να αποτελούν το μεγαλύτερο κανάλι πώλησης βιβλίων στη Γερμανία, με τζίρο 3,76 δισεκατομμύρια ευρώ και μερίδιο 39,1%, όμως οι πωλήσεις τους είναι μειωμένες κατά 3,6% σε σχέση με το 2020 και κατά 12,3% σε σχέση με το 2019.

Αντίθετα, οι διαδικτυακές πωλήσεις συνεχίζουν να αναπτύσσονται ταχύτατα και το 2021 έφτασαν τα 2,61 δισεκατομμύρια ευρώ (+16,2% σε ετήσια βάση), αυξάνοντας το μερίδιό τους κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες (από το 24,1% στο 27,1%).

Ωστόσο, τα στοιχεία για το α’ εξάμηνο του 2022 δεν είναι ενθαρρυντικά: η πτώση σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2021 διαμορφώνεται στο 3% σε όλα τα κανάλια πώλησης, συμπεριλαμβανομένου του διαδικτυακού, καθώς οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία αρχίζουν να αποτυπώνονται στα στοιχεία της Ένωσης Γερμανών Εκδοτών και Βιβλιοπωλών.

Πηγή: diastixo.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.