Ρεκόρ πληθωρισμού στη Γερμανία τον Απρίλιο

Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία επιτάχυναν περαιτέρω τον πληθωρισμό στη Γερμανία που σημείωσε νέο ρεκόρ 7,8% τον Απρίλιο έναντι 7,6% τον Mάρτιο.

Το ποσοστό αυτό ξεπερνά και τη μέση εκτίμηση του 7,6% τόσο των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Blοomberg, όσο και εκείνων που συμμετείχαν στην έρευνα του Reuters.

Το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι αναμένει ο πληθωρισμός να διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στο 6,1% κατά τη διάρκεια του 2022, πριν επιβραδυνθεί στο 2,8% το επόμενο έτος.

Μείωσε επίσης σημαντικά τις προβλέψεις του για τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης.

Στον αντίποδα, στην Ισπανία, ο πληθωρισμός έδειξε σημάδια ότι μπορεί οι τιμές να έφτασαν στην κορύφωσή τους και να ξεκινάει μια τροχιά αποκλιμάκωσης.

Ο πληθωρισμός Απριλίου στη χώρα διαμορφώθηκε σε 8,3% από 9,8% τον Μάρτιο.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος δήλωσε αργότερα ότι εκτιμά πως η κορυφή της ανόδου των τιμών στην Ευρώπη είναι «πολύ κοντά».

Ο ίδιος προειδοποίησε, ωστόσο, ότι τα σημεία συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα επιδεινώνονται ως αποτέλεσμα των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία στην Ασία, κάτι το οποίο δημιουργούσε προβλήματα ήδη πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πηγή: Ζούγκλα

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.