Από το Rewe στο Media-Markt: Εκατοντάδες εργαζόμενοι απεργούν

Το συνδικάτο Verdi έχει καλέσει σε στάσεις εργασίας την Τετάρτη (17.10.23) στη Βαυαρία. Η κεντρική συγκέντρωση πραγματοποιείται στη Νυρεμβέργη…

Στο λιανικό εμπόριο της Βαυαρίας, το συνδικάτο Verdi έχει καλέσει σε προειδοποιητικές απεργίες την Τετάρτη.

Συνολικά συμμετέχουν περισσότερες από 170 επιχειρήσεις στο λιανικό εμπόριο, τις ταχυδρομικές παραγγελίες και το χονδρικό εμπόριο, οι οποίες κατανέμονται σε όλες τις διοικητικές περιφέρειες, εξήγησε την Τρίτη το συνδικάτο.

Με την ενέργεια αυτή, το συνδικάτο θέλει να ασκήσει πίεση στον τρέχοντα γύρο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Επηρεάζονται εργαζόμενοι από 170 εταιρείες. Οι απεργοί από όλες τις διοικητικές περιφέρειες της Βαυαρίας ταξιδεύουν στη Νυρεμβέργη με περισσότερα από 70 λεωφορεία.

Το συλλαλητήριο επρόκειτο να ξεκινήσει στις 10 π.μ. και θα απευθύνει χαιρετισμό η επικεφαλής της κρατικής περιφέρειας Luise Klemens.

Περιορισμοί στις υπηρεσίες και τις παραδόσεις

“Είτε πρόκειται για ενοίκια, είτε για τρόφιμα, είτε για το κόστος ενέργειας ή το κόστος μετακίνησης, οι τιμές έχουν ήδη εκραγεί παντού τον τελευταίο χρόνο.

Η αύξηση του τζίρου και τα επιπλέον κέρδη στις επιχειρήσεις επιτυγχάνονται συχνά με μαζικές αυξήσεις των τιμών”, δήλωσε ο διαπραγματευτής της Verdi για το λιανικό εμπόριο της Βαυαρίας Hubert Thiermeyer.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες προσφορές των εργοδοτών, έπρεπε να δοθεί μάχη για κάθε ευρώ.

Σύμφωνα με τη Verdi, ενδέχεται να υπάρξουν περιορισμοί στην εξυπηρέτηση, τις παραδόσεις και την παροχή αγαθών στις επιχειρήσεις την Τετάρτη.

Παράλληλα, το συνδικάτο ζητά από τους πελάτες την κατανόησή τους.

Στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι αυτοί, αλλά οι εργοδότες. Σε απεργία καλούνται οι εργαζόμενοι σε εταιρείες όπως η Amazon, η Lidl, η Media Mark, η Netto, η Selgros και η Sport Scheck. Απεργίες πραγματοποιούνται επίσης στις εταιρείες Rewe, Kaufland και H&M.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης