Γερμανία: Το RKI αφαιρεί 40 χώρες από περιοχές υψηλού κινδύνου

Σχεδόν 40 χώρες αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο των περιοχών υψηλού κινδύνου από τη γερμανική κυβέρνηση την Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων κρατών της ΕΕ όπως η Ιταλία, η Πολωνία και το Βέλγιο.

Για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες που δεν χαρακτηρίζονται πλέον ως περιοχές υψηλού κινδύνου, η επιστροφή στη Γερμανία έχει γίνει ευκολότερη.

Καμία χώρα δεν χαρακτηρίστηκε πρόσφατα ως περιοχή υψηλού κινδύνου.

Οι χώρες της ΕΕ που αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο είναι οι εξής: Βέλγιο, Βουλγαρία, Ιταλία, Κροατία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Σουηδία, Ουγγαρία.

Επιπλέον, τα ακόλουθα γαλλικά εδάφη: Γουαδελούπη, Άγιος Βαρθολομαίος, Άγιος Μαρτίνος – καθώς και τα ακόλουθα ολλανδικά εδάφη: Αρούμπα, Μποναίρ, Κουρασάο, Άγιος Ευστάθιος, Σάμπα, Άγιος Μαρτίνος.

Όποιος εισέρχεται από περιοχή υψηλού κινδύνου και δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως ή δεν έχει αναρρώσει, πρέπει να τεθεί σε καραντίνα για δέκα ημέρες και μπορεί να την τερματίσει με αρνητικό τεστ το νωρίτερο πέντε ημέρες μετά την είσοδο.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.