Σαξονία: Χορήγηση πρόσθετων ημερών άδειας για τους εμβολιασμένους;

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Roland Wöller, η Σαξονία εξετάζει το ενδεχόμενο να χορηγήσει επιπλέον ημέρες άδειας στους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα εάν εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Υιοθετεί έτσι ένα σχέδιο από τη γειτονική Τσεχική Δημοκρατία. “Η ιδέα της τσεχικής κυβέρνησης δεν είναι κακή: κάθε εμβολιασμένος δημόσιος υπάλληλος λαμβάνει δύο επιπλέον ημέρες άδειας”, δήλωσε ο Wöller στην εφημερίδα Leipziger Volkszeitung. “Νομίζω ότι πρέπει να το δοκιμάσουμε αν είναι δυνατόν”.

Ο Wöller εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι στη Σαξονία επικρατούσε πλέον μια σχετική κόπωση από τον εμβολιασμό. Το γεγονός ότι μόνο λίγο περισσότερο από το 50% των κατοίκων έχουν εμβολιαστεί μία φορά “είναι σαφώς πολύ λίγο”, δήλωσε στην εφημερίδα.

“Εάν το ποσοστό δεν είναι σημαντικά υψηλότερο και δεν φθάσει τουλάχιστον το 85%, η πιθανότητα περιορισμών το φθινόπωρο θα αυξηθεί”. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.