Σχεδιάζει νέο καθαρό δανεισμό 17,2 δισ η Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση προβλέπει νέο καθαρό δανεισμό 17,2 δισ. ευρώ στο επόμενο έτος, μειώνοντας το επίπεδο για πρώτη φορά από το 2019, και σχεδιάζει να επιστρέψει στους κανόνες για το χρέος, τόνισαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών στο Reuters.

Οι κανόνες για το χρέος θα τηρηθούν μέχρι το 2026, σύμφωνα με τις πηγές, όπως δείχνει ο μακροπρόθεσμος χρηματοπιστωτικός σχεδιασμός.

Η γερμανική Βουλή είχε αναστείλει τους κανόνες για το “φρένο” στο χρέος το διάστημα 2020-2022, προκειμένου να επιτραπούν επιπλέον δαπάνες σε σχέση με την πανδημία και τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτό το έτος, αναμένεται καθαρός νέος δανεισμός 140 δισ. ευρώ.

Τα νέα σχέδια βασίζονται στις προβλέψεις από τον Απρίλιο, οι οποίες κάνουν λόγο για ανάπτυξη 2,2% αυτό το έτος και 2,5% το 2023, αλλά οι πηγές προειδοποιούν ότι αυτές οι προβλέψεις είναι αβέβαιες δεδομένων των υψηλών τιμών ενέργειας, του πολέμου στην Ουκρανία και των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.