Σχεδόν διπλάσιες επιθέσεις με μαχαίρι στη Γερμανία

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων πράξεων βίας με μαχαίρια σε τρένα έχει σχεδόν διπλασιαστεί το 2022, σύμφωνα με έκθεση των μέσων ενημέρωσης.

Με αφορμή την επίθεση κοντά στο Brokstedt, η υπουργός Faeser ζητά να επανεξεταστεί κατά πόσον οι βίαιοι παραβάτες μπορούν να απελαθούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, ο αριθμός των καταγεγραμμένων πράξεων βίας με μαχαίρια σε τρένα και σιδηροδρομικούς σταθμούς έχει υπερδιπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο σε σύγκριση με το 2021.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία κατέγραψε 336 τέτοιες πράξεις, ανέφερε η “Bild am Sonntag” επικαλούμενη αστυνομική αξιολόγηση.

Μόνο στα τρένα, ο αριθμός των καταγεγραμμένων επιθέσεων με μαχαίρι αυξήθηκε από 44 σε 82.

Συνολικά καταγράφηκαν 398.848 αδικήματα, δώδεκα τοις εκατό περισσότερα από το προηγούμενο έτος. Μεταξύ αυτών ήταν 14.155 επιθέσεις, προστίθεται στην έκθεση.

Στα ίδια τα τρένα καταγράφηκαν 82 επιθέσεις με μαχαίρι, 97 επιθέσεις με άλλα επικίνδυνα εργαλεία και πέντε επιθέσεις με όπλα.

Ο αριθμός των σεξουαλικών εγκλημάτων αυξήθηκε από 697 σε 857. Το ποσοστό των “μη Γερμανών” υπόπτων για βαριές επιθέσεις, ληστείες, δολοφονίες και ανθρωποκτονίες ήταν 55,5%, συνεχίζει η εφημερίδα.

Την Τετάρτη, επιτιθέμενος μαχαίρωσε θανάσιμα δύο άτομα και τραυμάτισε άλλα πέντε σε περιφερειακό τρένο στη διαδρομή από το Κίελο στο Αμβούργο.

Ο ύποπτος, ένας Παλαιστίνιος, ήταν ήδη γνωστός στην αστυνομία και είχε αφεθεί ελεύθερος μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

Δείτε ακόμα: Γερμανός ψυχίατρος αξιολόγησε τον Ibrahim A. ως ακίνδυνο

Η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser δήλωσε στην Bild am Sonntag: “Καταλαβαίνω όλους όσους αναρωτιούνται γιατί αυτός ο βίαιος δράστης αφέθηκε ελεύθερος τόσο γρήγορα και αν έγιναν όλα όσα έπρεπε για να ελεγχθεί αν αποτελούσε κίνδυνο για τους άλλους”.

Η πολιτικός του SPD ζήτησε και πάλι να εξεταστεί αν ο άνδρας θα μπορούσε να έχει απελαθεί. Οι πολιτικοί της Ένωσης έχουν επικρίνει την πορεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε αυτό το πλαίσιο.

Ο Αλεξάντερ Θρομ, εκπρόσωπος για την εσωτερική πολιτική, δήλωσε στην εφημερίδα: “Για περισσότερο από ένα χρόνο, ο συνασπισμός υπόσχεται τον επαναπατρισμό για εγκληματίες και επικίνδυνα άτομα. Τίποτα από αυτά δεν έχει συμβεί”.

Ο πολιτικός του CSU Ulrich Lange δήλωσε: “Η ΕΕ πληρώνει εκατοντάδες εκατομμύρια για τη στήριξη των παλαιστινιακών εδαφών, τότε πρέπει επίσης να μπορεί κανείς να απαιτήσει να πραγματοποιούνται εκεί απελάσεις.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.