Σε απεργία οι υγειονομικοί στη Βόρεια-Ρηνανία Βεστφαλία

Μεγάλες απεργίες στο χώρο της υγείας, πραγματοποιούνται στη Γερμανία, στο κρατίδιο της Βόρειας – Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Συγκεκριμένα οι απεργίες λαμβάνουν χώρα και στα 6 πανεπιστημιακά νοσοκομεία του κρατιδίου (Ντίσελντορφ, Κολονία, Άαχεν, Έσσεν, Μιούνστα, Βόννη), όπου απεργούν από κοινού, με πάνω από 2000 απεργούς.

Το συνδικάτο Ver.di είχε δώσει 100 μέρες προθεσμία στους εργοδότες για να μπουν σε διαπραγματεύσεις, η οποία έληξε στις 1 Μάη.

Μετά από ψηφοφορία των μελών του συνδικάτου για απεργία διαρκείας ή όχι, τα μέλη αποφάσισαν με 98% για δυναμικές κινητοποιήσεις και απεργίες διαρκείας.

Η απεργία ξεκίνησε από τις 4 Μάη και συνεχίζεται μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των εργαζόμενων και των εκπαιδευόμενων στα 6 πανεπιστημιακά νοσοκομεία.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν εργαζόμενοι από διαφορετικούς κλάδους που υπάγονται στο δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημιακών νοσοκομείων και όχι εργαζόμενοι των θυγατρικών εταιρειών, που έχουν εισχωρήσει στων χώρο της υγείας και των πανεπιστημιακών νοσοκομείων, καθώς υπάρχουν διαφορετικές συμβάσεις εργασίας.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν:

Καθορισμό ελάχιστων επιπέδων στελέχωσης προσωπικού στις κλινικές και στους άλλους κλάδους και τμήματα των νοσοκομείων, συμφωνία για διαδικασία προσδιορισμού στρεσογόνων καταστάσεων και αντίστοιχες ρυθμίσεις για την εξίσωση του φόρτου εργασίας εάν δεν τηρούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας (οι λεγόμενοι κανονισμοί κυρώσεων).

Περισσότερο χρόνο και ποιότητα στην εκπαίδευση – για εκπαιδευόμενους και πρακτικούς εκπαιδευτές,

Παράλληλα οι εργαζόμενοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το ότι η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαθέσει 100 δισ. ευρώ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και όχι για την υγεία.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.