Σε Έλληνα το γερμανικό βραβείο Έρευνας Εντατικολογίας για ασθενείς covid

Τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης πολλοί Έλληνες γιατροί μετανάστευσαν στο εξωτερικό και πολλοί από αυτούς επέλεξαν τη Γερανία. Στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, εκτιμάται ότι περίπου 2.500 Ελληνες γιατροί εργάζονται στο μεγαλύτερο γερμανικό κρατίδιο.

Κάποιοι μάλιστα διακρίθηκαν για το έργο τους. Όπως για παράδειγμα ο Δρ. Αλέξανδρος Ρόβας. Είναι ειδικευόμενος γιατρός Παθολογίας και Νεφρολογίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μύνστερ.

Στις 17 Ιουνίου του απονέμεται το γερμανικό Βραβείο Έρευνας Εντατικολογίας για την εργασία που εκπόνησε μαζί με συναδέλφους του για τον κορωνοϊό. H συγκεκριμένη μελέτη αναφέρει ότι αλλοιώσεις στα αγγεία της γλώσσας προδίδουν την πορεία που θα έχει ο ασθενής.

Το βραβείο απονέμεται στο συνέδριο της Γερμανικής και Αυστριακής Εταιρείας Εντατικολογίας DGIIN & ÖGIAIN. Ο Αλέξανδρος Ρόβας είναι μόλις 33 χρόνων.

Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη Γερμανία βρίσκεται από το 2013, όπου ήρθε για να κάνει την ειδικότητά του. Στην έρευνα που ξεκίνησε ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας, μελετήθηκαν ασθενείς με κορωνοϊό στην εντατική ή στο σταθμό αυξημένης φροντίδας.

Πηγή: Μαρία Ρηγούτσου, Deutsche Welle

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.