Σε εταιρεία lobbying ο σύζυγος της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών

Ο Ντάνιελ Χολεφλάις, σύζυγος της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ εντάχθηκε στη διεθνή συμβουλευτική εταιρεία MSL Germany.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία με δελτίο τύπου, ο Χολεφλάις θα εργαστεί με σύμβαση μερικής απασχόλησης για την εταιρεία δημοσίων σχέσεων που ανήκει στον Όμιλο Publicis.

Για την απασχόληση του συζύγου της Μπέρμποκ υπάρχει πάντως μια συμβατική ρήτρα που απαγορεύει την ενασχόλησή του με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών.

Από το 2017 και μέχρι τα μέσα του περασμένου έτους, ο Χολεφλάις εργαζόταν στο τμήμα μάρκετινγκ στον όμιλο Deutsche Post DHL, στο Βερολίνο και πρόσφατα ήταν υπεύθυνος για τις πολιτικές επαφές.

Πριν τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, η Μπέρμποκ είχε πει ότι εάν αναλάμβανε κυβερνητικό αξίωμα, «θα ήταν απολύτως σαφές ότι ο σύζυγός της δεν θα μπορούσε να συνεχίσει τη δουλειά του εκεί».

Μετά την αποχώρησή του από την DHL, ο σύζυγος της υπουργού Εξωτερικών έκανε ένα διάλειμμα, πριν να δραστηριοποιηθεί και πάλι επαγγελματικά.

Η Μη κυβερνητική οργάνωση Lobby Control, εξέφρασε πάντως ενστάσεις για τη νέα απασχόληση του Χολεφλάις.

«Η MSL λειτουργεί για πολλούς διαφορετικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων ξένων κυβερνήσεων.

Πριν από μερικά χρόνια συνεργαζόταν με τη Σαουδική Αραβία, για παράδειγμα», έγραψε η Lobby Control στο Twitter.

«Το να μπορείς να διαφημίζεσαι ως σύζυγο της Γερμανίδα Υπουργού Εξωτερικών θα πρέπει σίγουρα να προσφέρει στο πρακτορείο κάποια πλεονεκτήματα όσον αφορά την απόκτηση πελατών», υποστήριξε η γερμανική ΜΚΟ.

Η MSL εξειδικευεραι στους τομείς του lobbying, των εκστρατειών δημοσίων σχέσεων και του μάρκετινγκ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.