Σε συνεχή δράση βρίσκεται η αστυνομία στη Βαυαρία

Ενώ η κανονική ζωή επανέρχεται σιγά-σιγά, ο φόρτος εργασίας για την αστυνομία παραμένει μεγάλος. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, υπάρχουν τώρα δημόσιες γιορτές, μεγάλες εκδηλώσεις και η σύνοδος κορυφής G7. Το συνδικάτο της αστυνομίας προειδοποιεί ότι απαιτείται περισσότερο προσωπικό.

Η Γερμανική Ένωση Αστυνομικών (DPolG) ανησυχεί πολύ για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Εκτός από τις δημόσιες γιορτές και άλλες μεγάλες εκδηλώσεις, η βαυαρική αστυνομία θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει τη σύνοδο κορυφής της G7 στο Elmau της Άνω Βαυαρίας.

Γερμανία: Γιατί οι τιμές των καυσίμων εκτοξεύονται αυτή την εβδομάδα;

Τα τελευταία χρόνια, η αστυνομία έχει αναλάβει και νέα καθήκοντα, όπως η καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

“Ο φόρτος εργασίας της βαυαρικής αστυνομίας είναι πολύ υψηλός εδώ και αρκετό καιρό”, λέει ο Christian Kiener, πρόεδρος της περιφέρειας DPolG στο Άνω Παλατινάτο. Σε πολλούς σταθμούς, δεν υπάρχει απλώς αρκετό προσωπικό για να μπορέσουν να μειώσουν τις υπερωρίες, λέει ο Kiener. “Η αστυνομία δεν παίρνει ανάσα αυτή τη στιγμή”.

Βαυαροί αστυνομικοί με εκατομμύρια ώρες υπερωριών

Σύμφωνα με το βαυαρικό υπουργείο Εσωτερικών, η βαυαρική αστυνομία έχει συγκεντρώσει συνολικά περισσότερες από 2,4 εκατομμύρια ώρες υπερωριών μέχρι το τέλος του 2021. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, πρόκειται για αύξηση 20 τοις εκατό. Οι λόγοι αυτής της αύξησης δεν διευκρινίζονται.

Ωστόσο, η πανδημία και οι συνέπειές της είναι πιθανό να συνέβαλαν σημαντικά. “Αρχικά, ήταν θέμα επιβολής μέτρων ελέγχου των λοιμώξεων. Στη συνέχεια, ήταν οι συγκεντρώσεις που σχετίζονταν με την πανδημία, οι οποίες κρατούσαν απασχολημένο ακόμη και το μικρότερο τμήμα”, λέει ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Kiener.

Προκειμένου να ανακουφιστούν οι αστυνομικοί στο κρατίδιο, το βαυαρικό υπουργείο Εσωτερικών θέλει να δημιουργήσει περίπου 3.500 νέες θέσεις μέχρι το 2023.

Επιπλέον, κάθε χρόνο θα προσλαμβάνονται περίπου 1.700 νέοι αστυνομικοί. Για την DPolG, ωστόσο, αυτό θα πρέπει να καλύψει τις απώλειες λόγω συνταξιοδοτήσεων τα τελευταία χρόνια. “Είναι σημαντικό οι αριθμοί των προσλήψεων να παραμείνουν υψηλοί και μετά το 2023, ώστε να φτάσει τελικά μια αισθητή αύξηση στους σταθμούς”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.