Σε υψηλό 30 ετών ο πληθωρισμός στη Γερμανία

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 1992 διαμορφώθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Νοέμβριο, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία Destatis.

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 5,2% σε ετήσια βάση και σύμφωνα με τα εθνικά πρότυπα, και 6% σύμφωνα με τα εναρμονισμένα με την ΕΕ πρότυπα, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις.

Η αύξηση του πληθωρισμού προκλήθηκε κυρίως από τη χαμηλότερη συγκριτική βάση με το 2020, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η προσωρινή μείωση του ΦΠΑ και η απότομη πτώση των τιμών των ορυκτών πετρελαιοειδών, είχε επίσης ανοδική επίδραση στον συνολικό πληθωρισμό.

Πρόσθετοι παράγοντες ήταν η εισαγωγή της τιμολόγησης του διοξειδίου του άνθρακα τον Ιανουάριο και οι επιπτώσεις της πανδημίας, όπως οι σημαντικές αυξήσεις των τιμών στη διάρκεια της οικονομικής ανάκαμψης.

Οι τιμές καταναλωτή σε μηνιαία βάση μειώθηκαν 0,2% με βάση τα εθνικά πρότυπα και αυξήθηκαν 0,3% σύμφωνα με τα εναρμονισμένα με την ΕΕ πρότυπα, επίσης αντίστοιχα των εκτιμήσεων.

Πηγή: Capital.gr

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.