Σεισμός μεγέθους 4,1 στη Βάδη-Βυρτεμβέργη: Επίκεντρο στο Hechingen

Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών σημειώθηκε στη Βάδη-Βυρτεμβέργη νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 09.07.2022. Το επίκεντρο ήταν στο Hechingen. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αλσατία.

Η γη σείστηκε στο Zollernalbkreis και στην περιοχή του Tübingen νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Βάδης-Βυρτεμβέργης, το επίκεντρο ήταν στο Hechingen (Zollernalbkreis).

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ακτίνα πενήντα χιλιομέτρων. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Κρατική υπηρεσία σεισμών: Μέτριας έντασης σεισμός στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Η κρατική υπηρεσία της Βάδης-Βυρτεμβέργης μέτρησε μέγεθος 4,1 βαθμών της δωδεκάβαθμης κλίμακας. Η αρχή χαρακτήρισε τον σεισμό ως μέτριας ισχύος.

Ο Martin Hensch ήταν ο σεισμολόγος που είχε βάρδια στην Κρατική Υπηρεσία Σεισμών στο Φράιμπουργκ το απόγευμα του Σαββάτου.

Δήλωσε στο SWR ότι έλαβε περίπου 5.000 αναφορές από ανθρώπους σε όλη τη Βάδη-Βυρτεμβέργη. “Έχουμε αναφορές από το Φράιμπουργκ, από τη Στουτγάρδη, και εν γένει από όλη τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, καθώς επίσης και μεμονωμένες αναφορές από την Αλσατία και τη δυτική Βαυαρία”.

Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου σημειώθηκαν δύο μικροί μετασεισμοί, δήλωσε ο Hensch.

Μικρές ζημιές στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Ο σεισμολόγος από την Κρατική Υπηρεσία Σεισμών συνέχισε να εξηγεί ότι με μέγεθος λίγο πάνω από 4, δεν υπήρξαν σημαντικές επιπτώσεις.

“Πρόκειται για έναν σεισμό που είναι σαφώς αισθητός μόνο στην περιοχή του επίκεντρου, όπου ακόμη και ένα ράφι βιβλίου μπορεί μερικές φορές να αδειάσει, όπου ανάλογα με τον οικοδομικό ιστό, υπάρχει επίσης μερικές φορές μια ρωγμή στο κτίριο, αλλά συνήθως τίποτα πέρα από αυτό”.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν αναφορές για τοίχους που έτρεμαν, βιβλία που έπεφταν από τα ράφια και πιάτα που έπεφταν στο πάτωμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι πληγέντες στο Hechingen ανέφεραν ρωγμές σε τοίχους και σοβάδες σπιτιών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου Thomas Jauch, δεν έχουν γίνει γνωστές ζημιές στα 200 δημοτικά κτίρια του Hechingen.

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για σχολείο, γυμναστήριο ή πολυκατοικία, δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές από επιστάτες ή κατοίκους. Η πόλη είναι συνηθισμένη σε μικρότερους σεισμούς, δήλωσε ο Jauch.

Κλήσεις από πολίτες της Βάδης-Βυρτεμβέργης

Το κέντρο διοίκησης και αστυνομικής διεύθυνσης του Reutlingen δέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου αρκετές κλήσεις στις οποίες πολίτες ανέφεραν στην αστυνομία το σεισμό ή ρωτούσαν σχετικά.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι άνθρωποι ανέφεραν ότι οι τοίχοι και τα σπίτια έτρεμαν. Σεισμοί συμβαίνουν συχνά στην περιοχή Zollernalbkreis.

Ο τελευταίος σοβαρός σεισμός στο Zollernalbkreis σημειώθηκε το 1978: Εκείνη την εποχή, το μέγεθος κοντά στο Albstadt έφτασε τα 5,7 Ρίχτερ, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια. Το γεγονός ότι οι όχι και τόσο σπάνιοι σεισμοί στην περιοχή προκαλούν κάθε φορά αναταραχή οφείλεται επίσης στο ότι είναι δύσκολο να προβλεφθούν.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.