Σφοδρές πλημμύρες στη Γερμανία – Υδάτινος εφιάλτης στην Έσση

Στο έλεος σφοδρών πλημμυρών βρίσκονται μεγάλες περιοχές της Γερμανίας καθώς το λιώσιμο του χιονιού και οι έντονες διαρκείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών ανέβασαν επικίνδυνα τις στάθμες ποταμών.

Ελάχιστες φορτηγίδες πλέουν πλέον στον Ρήνο, η κυκλοφορία έχει σταματήσει στον Μόζελα, ενώ στην Έσση ανεβαίνει ξανά η στάθμη των ποταμών Νίντα, Κίντσιχ, Φούλντα και Νέκαρ, την ώρα που οι Αρχές δίνουν μάχες για να συγκρατήσουν τα νερά στο κρατίδιο του Ζάαρλαντ.

Στην περιοχή του Μπούντινγκεν στην Έσση, το ιστορικό κέντρο του οποίου κατακλύστηκε από τα νερά το Σαββατοκύριακο, οι Αρχές διέκοψαν την τροφοδοσία σε ρεύμα μετά από ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Πλημμύρα Ρήνος
Photo by distelAPPArath | Pixabay

Σε άλλες περιοχές της δυτικής Γερμανίας, όπως στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, πηγή ανησυχίας είναι η άνοδος της στάθμης του Ρήνου, που είχε φθάσει χθες το μεσημέρι τα 8,25 μέτρα, λίγο κάτω από το όριο των 8,30 που απαγορεύεται η ναυσιπλοϊα για να μην προκληθούν ζημιές σε γέφυρες, αλλά και στις στέγες των σπιτιών από τα απόνερα των φορτηγίδων.

Στο κρατίδιο της Ρηνανίας – Παλατινάτου έχει ήδη απαγορευθεί η κίνηση πλοίων σε μεγάλα τμήματα του Ρήνου. Ενώ αναμένονται νέες πλημμύρες από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις.

Στο Ζάαρλαντ τα χειρότερα δεν έχουν περάσει ακόμη. Καθώς η στάθμη των υδάτων του Ζάαρ αναμένεται να ανέβει κι άλλο προτού υποχωρήσει, όπως αναμένεται την Παρασκευή. Η αστυνομία απέκλεισε ήδη τον αυτοκινητόδρομο A620 στο Σαρμπρύκεν.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: