Η Siemens αυξάνει τις προβλέψεις: Τα rapid τεστ σε ζήτηση

Ο όμιλος ιατρικής τεχνολογίας Siemens Healthineers αυξάνει τις προβλέψεις του μετά από ένα ισχυρό τρίμηνο.

Χάρη στις καλύτερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις των τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνων της νόσου Covid-19, οι συγκρίσιμες πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 5,5% έως 7,5% κατά το τρέχον οικονομικό έτος (που λήγει τον Σεπτέμβριο), όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη.

Προηγουμένως, ο αντίπαλος της Philips είχε προβλέψει 3 έως 5 τοις εκατό. Αυτό δεν περιλαμβάνει συναλλαγματικές επιδράσεις, καθώς και εξαγορές και πωλήσεις τμημάτων της εταιρείας.

Το δεύτερο τρίμηνο ήταν πολύ ισχυρότερο από ό,τι ανέμεναν οι ειδικοί. Εκτός από την επιχείρηση rapid τεστ, η Healthineers επωφελήθηκε από την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας Varian, ειδικευμένης στον καρκίνο.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά περίπου 38% σε σχεδόν 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Σε συγκρίσιμη βάση, η αύξηση ήταν 15,8%.

Τα έσοδα επηρεάστηκαν ελάχιστα από τα μέτρα κατά της πανδημίας στην Κίνα και τις διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 47% σε 980 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά, η Healthineers κέρδισε 30 τοις εκατό περισσότερα, 583 εκατομμύρια ευρώ, επίσης χάρη σε έναν χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.