Η Siemens εγκαταλείπει το Moorenbrunn στη Νυρεμβέργη

Η Siemens εγκαταλείπει την τοποθεσία Moorenbrunn της Νυρεμβέργης. Οι 2.200 εργαζόμενοι θα στεγαστούν στην πανεπιστημιούπολη του Erlangen από το 2026.

Η Siemens απασχολεί χιλιάδες υπαλλήλους στην τοποθεσία της στο Moorenbrunn, μια από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Νυρεμβέργης. Το περιβάλλον εδώ είναι ήσυχο.

Από το 2026, θα είναι ακόμη πιο ήσυχα εδώ. Τότε το μεγάλο κτίριο στην Bregenzer Straße θα είναι άδειο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Siemens μετακομίζει – η εταιρεία μεταφέρει την περιοχή στις μεγάλες εγκαταστάσεις της στο Erlangen, σε απόσταση μόλις 35 χιλιομέτρων.

Μέχρι τώρα, η έδρα της Siemens Digital Industries βρισκόταν στο Moorenbrunn. Σύμφωνα με την αρχική σελίδα, εδώ ελέγχονται οι παγκόσμιες δραστηριότητες της βιομηχανικής επιχείρησης και, μεταξύ άλλων, αναπτύσσονται και πωλούνται προϊόντα για βιομηχανικό αυτοματισμό.

Η Siemens βρίσκεται στη νοτιοανατολική Νυρεμβέργη εδώ και 37 χρόνια.

Siemens στο Moorenbrunn: Το κτίριο δεν είναι πλέον σύγχρονο

Η μετακίνηση αφορά 2.200 υπαλλήλους. Δεν θα υπάρξουν απολύσεις, διαβεβαιώνει στο t-online ο Bernhard Lott, εκπρόσωπος της Siemens.

Η τοποθεσία θα μεταφερθεί μόνο, τονίζει, όχι θα κλείσει. Οι εργαζόμενοι είχαν ενημερωθεί εσωτερικά για τη μετακίνηση. Οι αξιωματούχοι της IG Metall δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν για σχόλια την Πέμπτη.

Το κτίριο στο Moorenbrunn απλώς δεν είναι πλέον σύγχρονο, λένε. Ως εκ τούτου, η εταιρεία αφήνει τη σύμβαση ενοικίασης με την εταιρεία ακινήτων να λήξει το 2026.

Ένας επαρκής εκσυγχρονισμός, ιδίως όσον αφορά τη βιωσιμότητα, θα συνεπαγόταν δυσανάλογα υψηλό κόστος, εξηγεί ο Lott τα κίνητρα. Επιπλέον: “Η συνδεσιμότητα της περιοχής δεν ανταποκρίνεται πλέον στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης και βιώσιμης υποδομής μεταφορών”.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν στην πανεπιστημιούπολη της Siemens στο Erlangen το 2026.

Εκεί επικρατεί ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό περιβάλλον εργασίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας. Θα υπάρχουν μεγάλες αίθουσες και εναλλασσόμενοι χώροι εργασίας.

Ένας μικρότερος αριθμός εργαζομένων θα μεταφερθεί σε δύο άλλες τοποθεσίες στο Fürth και στο Erlangen.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.