Σημαντικό για όσους έκαναν το εμβόλιο της J&J στη Γερμανία

Τα πλεονεκτήματα της Johnson&Johnson ήταν προφανή κατά την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού: ένα εμβόλιο υποτίθεται ότι θα ήταν αρκετό – περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια Γερμανοί επέλεξαν το εμβόλιο του βρετανικού κατασκευαστή. Αλλά τώρα, η δυσάρεστη έκπληξη: Πολλοί ξαφνικά θεωρούνται πλέον μη εμβολιασμένοι – οι κανονισμοί για την J&J έχουν αλλάξει.

Περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια Γερμανοί έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο Johnson&Johnson μέχρι στιγμής. Κυρίως εξαιτίας ενός επιχειρήματος: υποτίθεται ότι ένας εμβολιασμός ήταν αρκετός, και μετά από αυτόν θεωρούνταν πλήρως εμβολιασμένοι – μέχρι τώρα!

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού στη Γερμανία πρέπει να προσαρμοστούν στις τελευταίες απαιτήσεις της ΕΕ και στα ευρήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Johnson&Johnson.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας, αυτό γίνεται για να εφαρμοστεί η απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν το καθεστώς εμβολιασμού τους στη Γερμανία

Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται να εφαρμοστεί στη Γερμανία μια αλλαγή στο εμβόλιο της Johnson&Johnson. Στη Γερμανία, ένα άτομο θεωρείται πλέον ότι έχει εμβολιαστεί με πλήρη βασική προστασία μόνο εάν ο πρώτος εμβολιασμός Johnson&Johnson ακολουθείται από δεύτερο εμβολιασμό.

Εάν είναι δυνατόν, αυτό θα πρέπει να γίνεται με εμβόλιο mRNA, όπως αυτά της Biontech/Pfizer ή της Moderna. Η πλήρης βασική προστασία είναι απαραίτητη, για παράδειγμα, για τη συμμόρφωση με τους κανόνες πρόσβασης 2G.

Η αλλαγή αυτή έχει τεθεί σε ισχύ από το Σαββατοκύριακο και θα πρέπει τώρα να εφαρμοστεί και τεχνικά, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος. Το βήμα αυτό αποσκοπεί στη συμμόρφωση με σύσταση της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.