Σκάνδαλο; Εκρηκτικές κατηγορίες κατά της “Bavarian Airlines”

Ακούστηκε σαν ένα καλό σενάριο: ένας 18χρονος θέλει να ανταγωνιστεί τη Lufthansa με μια νέα αεροπορική εταιρεία. Όμως πίσω από τη νεοσύστατη επιχείρηση θα μπορούσε να κρύβεται μια απάτη…

Πέρασε από όλα τα μέσα ενημέρωσης για εβδομάδες, έδωσε συνέντευξη στο RTL, μεταξύ άλλων: ο Adem Karagöz, 18 ετών κατά δήλωσή του, ανακοίνωσε ότι ήθελε να ιδρύσει μια αεροπορική εταιρεία με την ονομασία “Bavarian Airlines”.

Ο νεαρός επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι έχει ήδη εργαστεί ως σύμβουλος για τα Ηνωμένα Έθνη και έχει υλοποιήσει έργα real estate.

Τώρα μια νέα αεροπορική εταιρεία με μια πολύ ιδιαίτερη “πρώτη θέση” που θέλει να ταρακουνήσει μια αγορά που κυριαρχείται από μερικά κορυφαία ονόματα.

Επιπλέον, πρόκειται να λανσαριστεί ένα κρυπτονόμισμα που θα αντικαταστήσει το υποτιθέμενο απαρχαιωμένο σύστημα μιλίων.

Μια ιστορία που λατρεύουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης: Νέα Οικονομία εναντίον Παλαιάς Οικονομίας, Δαυίδ εναντίον Γολιάθ. Ο Karagöz προκάλεσε αίσθηση.

Δυστυχώς, και αυτή η ιστορία είναι κατά πάσα πιθανότητα πολύ καλή για να είναι αληθινή. Εμπειρογνώμονες του κλάδου μαζί με δημοσιογράφους ερεύνησαν την απίστευτη ιστορία του Adem Karagöz.

Βρήκαν πολλές ανακολουθίες και κατηγορίες από επιχειρηματικούς εταίρους.

Η “Bavarian Airlines” πιθανότατα δεν υπέβαλε ποτέ αίτηση για εγγραφή στο εμπορικό μητρώο

Το περιοδικό “Gründerszene” ανέφερε στα τέλη Φεβρουαρίου ότι δεν υπήρχαν αιτήσεις για εγγραφή στο εμπορικό μητρώο ούτε στο Ντάρμσταντ ούτε στο Μόναχο.

Ωστόσο, αυτό αναφέρεται στην ιστοσελίδα της “Bavarian Airlines”.

Η ταχυδρομική διεύθυνση είναι η Caya, μια νεοφυής επιχείρηση από το Βερολίνο που ψηφιοποιεί τις εισερχόμενες επιστολές χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να βρίσκεται επί τόπου. (εικονικό γραφείο)

Στο αποτύπωμα (Impressum) της υποτιθέμενης αεροπορικής εταιρείας, δίπλα στη γερμανική GmbH εμφανίζεται μια άλλη εταιρεία: η Bavarian Airlines Ltd. από το Λονδίνο.

Ανήκει στον 18χρονο Karagöz και υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνη για τις οικονομικές υπηρεσίες της “Bavarian Airlines”.

Ωστόσο, η εν λόγω ανώνυμη εταιρεία ονομαζόταν πρόσφατα Hessische Finanzgruppe Ltd.

Αν αναζητήσετε πληροφορίες στο διαδίκτυο, θα συναντήσετε έναν αριθμό ιστοσελίδων που έκτοτε έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Χάρη στα εργαλεία ψηφιακής έρευνας, όπως το Archive.org και το Google Cache, ωστόσο, πολλές από τις υποτιθέμενες διαγραμμένες πληροφορίες είναι ακόμη προσβάσιμες.

Η “Gründerszene” ερεύνησε περαιτέρω στο διαδίκτυο και έπεσε πάνω σε άλλους διαδικτυακούς παρόχους χρηματοοικονομικών ή κτηματομεσιτικών προϊόντων που έχουν έκτοτε τεθεί εκτός λειτουργίας, οι οποίοι συνδέονται με τον Karagöz και τη “Bavarian Airlines”:

Η φερόμενη ως χρηματοοικονομική εταιρεία Extoro, για παράδειγμα, ανακοίνωσε ότι διαχειριζόταν κεφάλαια πελατών ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά κανένα σοβαρό στοιχείο για την εταιρεία δεν μπορεί να βρεθεί στο διαδίκτυο.

Υποτιθέμενο σύστημα απάτης πίσω από τη “Bavarian Airlines;

Η διεύθυνση της εταιρείας οδηγεί σε έναν άλλο πάροχο εικονικών γραφείων, δεν υπάρχουν φυσικά γραφεία εκεί.

Οι φωτογραφίες των διευθυντών είναι φωτογραφίες αρχείου που αντλήθηκαν από το διαδίκτυο. Λίγο πολύ μόνο ένα άτομο φαίνεται να είναι πραγματικό: Ο Adem Karagöz.

Η έρευνα της “Gründerszene” και των συνεργατών της αποκαλύπτει ένα ύποπτο δίκτυο απάτης γύρω από τον Karagöz, στο οποίο πρωταγωνιστεί ένα κρυπτογραφικό κουπόνι με την ονομασία “HXG”.

Πίσω από αυτό φέρεται να κρύβεται ένα σύστημα Ponzi που γνωρίζει μόνο λίγους νικητές.

Η έρευνα αποκαλύπτει ένα αμφίβολο έργο σύμφωνα με ένα σύστημα “pump and dump”: Εδώ, προσομοιώνεται μια ζήτηση για ένα κρυπτονόμισμα, πίσω από το οποίο δεν υπάρχει πραγματική ουσία. Εάν οι τιμές αυξηθούν, οι υπεύθυνοι πωλούν τις μετοχές τους.

Σε συνέντευξή του στο t-online πριν από μερικές εβδομάδες, ο Karagöz ρωτήθηκε πού βρήκε τα χρήματα για την αεροπορική εταιρεία που θέλει τώρα να ιδρύσει.

Η απάντηση: “επενδύσεις υψηλού κινδύνου αλλά κερδοφόρες κατά τη διάρκεια της έκρηξης των κρυπτονομισμάτων τα τελευταία χρόνια”. Τώρα, σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις, δραστηριοποιείται και στον τομέα των ακινήτων.

Ωστόσο, μάλλον δεν υπάρχουν αποδείξεις για την κατασκευή 150 διαμερισμάτων στο Ντάρμσταντ, που ισχυρίζεται ο Karagöz σε συνέντευξή του στο t-online.

Η “Gründerszene” ρώτησε την επιθεώρηση δόμησης της πόλης, η οποία δεν γνωρίζει τίποτα για ένα τέτοιο έργο.

Ο Adem Karagöz είναι μόλις 15 ετών;

Η ιστορία πίσω από τον Karagöz γίνεται όλο και πιο συγκεχυμένη: Σύμφωνα με την “Gründerszene”, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι ο Karagöz, ο οποίος παρουσιάζεται δημόσια ως 18χρονος, είναι μόνο 15 ετών.

Επιπλέον, οι συνεργάτες του αναφέρουν ότι δεν έχει πληρώσει λογαριασμούς ύψους πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Η “Gründerszene”, μαζί με τον εμπειρογνώμονα του κλάδου Sebastian Steinbach, ξεσκόνισαν έγγραφα και μίλησαν με τους εμπλεκόμενους.

Ο Steinbach είχε στο παρελθόν αναλύσει τα σχέδια της αεροπορικής εταιρείας “Bavarian Airlines” του Adem Karagöz στο podcast “Air-Crash” και τα είχε αξιολογήσει ως μη υλοποιήσιμα.

Ωστόσο, η κατηγορία ότι ο Adem Karagöz δεν είναι ενήλικας είναι ιδιαίτερα εκρηκτική. Σύμφωνα με έρευνα της “Gründerszene” και του Steinbach, μια φωτογραφία ταυτότητας του Karagöz απέδειξε ότι ήταν μόλις 15 ετών. Τ

ο ιστορικό είναι ότι ο Michael Lampel, επιχειρηματίας από το Saarland, συμβούλευε τον Karagöz από τις αρχές του 2023 και έγινε καχύποπτος όταν έμαθε για την αρχική έρευνα της υπόθεσης.

Στη συνέχεια, ο Lampel προέβη σε εκτεταμένες κατηγορίες: ο επενδυτής χρηματοδότησε πτήσεις, διαμονή σε ξενοδοχεία, επαγγελματικά γεύματα και πολλά άλλα, αναφέρει σε συνέντευξή του στο t-online. Ο Lampel ζητάει τώρα περίπου 45.000 ευρώ πίσω από τον Καραγκόζ.

Συνολικά, σύμφωνα με τον Lampel, υπάρχουν τώρα περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ σε απλήρωτα τιμολόγια, τα οποία προέκυψαν μέσω του δικτύου του, για συμβουλευτικές υπηρεσίες, εταιρεία ασφαλείας και δημόσιες σχέσεις, μεταξύ άλλων.

Δελτίο ταυτότητας που αποδεικνύει ότι ο Karagöz είναι ανήλικος

Ο επενδυτής του Σάαρλαντ έστησε τελικά μια μικρή παγίδα στον Karagöz, στην οποία συμμετείχε και ο εμπειρογνώμονας της αεροπορικής βιομηχανίας Steinbach.

Σύμφωνα με την “Gründerszene”, ο Karagöz και ο Lampel μίλησαν μεταξύ τους στο Βερολίνο. Ο Steinbach, σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις, παρακολουθούσε.

Ο Karagöz φέρεται να παραδέχθηκε ότι ήταν μόλις 15 ετών.

Ο Lampel έληξε τη συνεργασία του με τον Karagöz και η ιστοσελίδα της “Bavarian Airlines” δεν είναι πλέον προσβάσιμη.

Ο Στάινμπαχ ήταν επίσης αυτός που έβαλε τον Karagöz να συλληφθεί από την ομοσπονδιακή αστυνομία στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ.

Και πάλι είχε διαπιστωθεί η ηλικία των 15 ετών. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, ο Karagöz έχει πλέον “καεί”.

Σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο Lampel, το θέμα ήταν ο προσδιορισμός των εγγράφων ταυτότητας.

Όπως επιβεβαίωσε περαιτέρω ο επενδυτής σε συνέντευξή του στο t-online, προτίθεται να καταθέσει ποινική δίωξη κατά του Karagöz για εμπορική απάτη.

Τη Δευτέρα, δε, πρόκειται να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του Karagöz.

Ο ιδρυτής των “Βαυαρικών Αερογραμμών” διατυπώνει σοβαρές κατηγορίες

Ο Karagöz επιβεβαίωσε επίσης στο t-online ότι συνελήφθη στο αεροδρόμιο. Ωστόσο, μπόρεσε γρήγορα να ελευθερωθεί.

Το t-online επικοινώνησε με τον Adam Karagöz σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα αυτή την εβδομάδα. Γρήγορα γίνεται σαφές ότι κάποιος πρέπει να μιλήσει.

Ο Karagöz λέει ότι ουσιαστικά απορρίπτει όλες τις κατηγορίες.

Λέει ότι παρασύρθηκε στο Βερολίνο με ένα πρόσχημα και ήθελε να μιλήσει για τη σχεδιαζόμενη αεροπορική του εταιρεία. Δεν επέδειξε καμία μορφή ταυτότητας με φωτογραφία.

Χαρακτηρίζει τη διαδικασία της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας στο Ντίσελντορφ ως “εξευτελιστική”. Αγνοεί τις ερωτήσεις σχετικά με το αν προσδιορίστηκε η ηλικία του.

Στη συνέχεια ο Karagöz περνά στην επίθεση: ο ίδιος ο Lampel είχε εμπλακεί και στο παρελθόν σε αμφίβολες επιχειρήσεις.

Ο Karagöz κάνει αναφορά σε ένα σκάνδαλο απάτης στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην ποδοσφαιριστής Eike Immel, στον οποίο ο Michael Lampel δάνεισε κάποτε ένα μεγάλο ποσό, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Ο σύμβουλος από το Saarland, λέει ο Karagöz, τον “παρέσυρε” σε αυτόν τον πελάτη.

Είχε αποθηκεύσει τα δικά του στοιχεία σε μηνύματα κειμένου, e-mail και φωνητικά μηνύματα, τα οποία θα έδειχναν ότι υπήρχε συνωμοσία εναντίον του.

Ο πατέρας του Adem Karagöz θα μπορούσε να έρθει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Ο Karagöz έχει επίσης μια εξήγηση για την εγγραφή που εξακολουθεί να λείπει από το εμπορικό μητρώο: ο συν-διευθύνων σύμβουλος Nathanel Pretzel είχε φύγει κατά τη διάρκεια της νύχτας και μόνο με την υπογραφή του θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η εγγραφή.

“Τώρα θα προχωρήσω με την εταιρεία μόνος μου”. Και: Κατ’ αρχήν, ενδιαφέρεται για εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον πρώην συνεταίρο του.

Το T-online διαθέτει φωτογραφίες που δείχνουν διαφορετικές ταυτότητες του Adem Karagöz. Δεν είναι εύκολο να εξακριβωθεί ποια είναι η πραγματική.

Η ιστορία για τον Adem Karagöz δεν θα απασχολήσει μόνο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και την δικαιοσύνη.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.