Σκάνδαλο μασκών: Ο Söder ασκεί πίεση στον Υπουργό Εργασίας

Στη διαμάχη σχετικά με το σκάνδαλο των μασκών αμφίβολης ποιότητας, ο επικεφαλής του CSU Markus Söder αυξάνει την πίεση στον ομοσπονδιακό Υπουργό Εργασίας του SPD Hubertus Heil.

“Εάν οι ισχυρισμοί δεν είναι αληθινοί (…), θα πρέπει να συζητηθεί εάν ο Hubertus Heil μπορεί να παραμείνει στη θέση του”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας το βράδυ της Τετάρτης στο πρόγραμμα του ARD “Maischberger. Die Woche”.

Ο λόγος της συζήτησης είναι μια έκθεση του Spiegel σχετικά με το χειρισμό φερόμενων μασκών υποδεέστερης ποιότητας που παραγγέλθηκαν στην Κίνα.

Σύμφωνα με τα σχέδια του Υπουργείου Υγείας, μάσκες που δεν έχουν δοκιμαστεί σύμφωνα με υψηλά πρότυπα επρόκειτο να δοθούν σε εγκαταστάσεις με άτομα με αναπηρία ή σε άστεγους.

Μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας υπό την ηγεσία του SPD, αυτό δεν έγινε αποδεκτό. Ο Spahn απέρριψε τους ισχυρισμούς και έγιναν εκκλήσεις για παραίτηση από την κορυφή του SPD.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.