Σκάνδαλο μασκών στη Γερμανία: Οι Nüßlein και Sauter δεν τιμωρούνται

Δύο πολιτικοί του CSU έπρεπε να αποχωρήσουν από το κόμμα τους λόγω αμφιλεγόμενων συμφωνιών για προστατευτικές μάσκες.

Τώρα βγαίνει στην επιφάνεια ότι ο Alfred Sauter και ο Georg Nüßlein μπορούν πιθανότατα να διατηρήσουν τα κέρδη τους από τις συμφωνίες.

Λόγω του προ μηνών σκανδάλου για τις συμφωνίες με τις μάσκες υπήρξε μεγάλη αναστάτωση στη Γερμανία, ειδικά για τα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου Georg Nüßlein και Alfred Sauter.

Οι πολιτικοί ερευνήθηκαν για υποψίες διαφθοράς και οι δύο αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το κόμμα τους.

Όπως αναφέρει η Süddeutsche Zeitung, σχετικά με τυχόν ποινή τους, ωστόσο, υπάρχουν νομικές δυσκολίες: Η παράγραφος 108ε του Γερμανικού Ποινικού Κώδικα, η οποία προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών για βουλευτές που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς, ενδέχεται να μην ισχύει για τις λαθροχειρίες των Sauter και Nüßlein.

Σύμφωνα με την παράγραφο, ένας εκπρόσωπος του λαού διαπράττει ποινικό αδίκημα μόνον εάν αποκτά αδικαιολόγητα πλεονεκτήματα κατά την εκτέλεση καθηκόντων στα πλαίσια του αξιώματός του.

Δεν επιτρέπονται δευτερεύουσες δραστηριότητες εκτός του κοινοβουλίου.

Στην περίπτωση των Sauter και Nüßlein, αυτό σημαίνει συγκεκριμένα ότι οι συμφωνίες για τις μάσκες θα μπορούσε να μην έχει καμία σχέση με το πολιτικό τους αξίωμα.

Έδρασαν για τις ομοσπονδιακές αρχές, όχι για τα κοινοβούλια, σύμφωνα με τους βουλευτές.

Εάν επικρατήσουν οι πολιτικοί, το δικαστικό σώμα, το οποίο είχε εξασφαλίσει 1,2 εκατομμύρια ευρώ από τον Sauter, μέλος του κοινοβουλίου της Βαυαρίας, θα έπρεπε να απελευθερώσει ξανά τα χρήματα.

Επιπλέον, ο πολιτικός δικαιούται επιπλέον 540.000 ευρώ, τα οποία θα έπρεπε να λάβει πριν ξεκινήσει η έρευνα για την υποψία διαφθοράς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στον Nüßlein, μέλος του Bundestag, θα επιστραφούν 660.000 ευρώ. Και οι δύο θα μπορούσαν να ξεφύγουν λοιπόν ατιμώρητοι.

Επιπλέον, είναι πιθανό ότι οι επιχειρηματικοί εταίροι των Nüßlein και Sauter, οι οποίοι κατηγορούνται για δωροδοκία, θα μπορούσαν επίσης να αποφύγουν τυχόν ποινές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung είναι πιθανό να εισπράξουν 11,5 εκατομμύρια ευρώ σε προμήθειες και αμοιβές δικηγόρων.

Ο Nüßlein λέγεται ότι έλαβε εξαψήφιες προμήθειες για την οργάνωση συμφωνιών για μάσκες.

Η Εισαγγελία ερευνά τον ίδιο και άλλους, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της Βαυαρίας Alfred Sauter, μεταξύ άλλων λόγω της αρχικής υποψίας διαφθοράς και δωροδοκίας εκλεγμένων αξιωματούχων.

Ο Nüßlein απορρίπτει τους ισχυρισμούς – όπως και ο Sauter. Το τεκμήριο αθωότητας ισχύει και για τους κατηγορούμενους.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.