Σκάνδαλο στη Βαυαρία: Ψεύτικος ιατρός εμβολίασε 300+ άτομα

Ένας θεολόγος από την περιφέρεια του Μονάχου προσποιούνταν τον γιατρό και έτσι διενήργησε εκατοντάδες εμβολιασμούς.

Η εισαγγελία του Traunstein απήγγειλε στον 50χρονο κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παραβάσεις του νόμου περί εναλλακτικής ιατρικής, πλαστογραφία εγγράφων, εμπορική απάτη και παραχάραξη τίτλων και επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις επιπλοκών στην υγεία των ασθενών λόγω της έλλειψης των προσόντων του.

Ο άνδρας φέρεται να εμβολίαζε σε κέντρα εμβολιασμού στην πόλη Ρόζενχαϊμ και στο Νταχάου. Φέρεται να έκανε αίτηση στα τέλη του περασμένου και στις αρχές του τρέχοντος έτους με πλαστή άδεια άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος και στη συνέχεια εργάστηκε σε κέντρα εμβολιασμού στο Ρόζενχαϊμ και στο Κάρλσφελντ.

Στο Ρόζενχαϊμ ολοκλήρωσε επίσης κινητές αποστολές εμβολιασμού σε οίκους ευγηρίας.

Συνολικά, ο άνδρας έκανε ο ίδιος 306 εμβολιασμούς. Επιπλέον 1.144 εμβολιασμοί έγιναν από ιατρικό προσωπικό κατόπιν εντολών του.

Ο θεολόγος έχει μέχρι στιγμής δεν έκανε κάποια κατάθεση ή δήλωση σχετικά με τις κατηγορίες της εισαγγελίας και της αστυνομίας. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι πλαστογράφησε το πιστοποιητικό του.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.