Σλέσβιχ-Χολστάιν: Πρόταση για περιορισμό της θερμοκρασίας στα σπίτια

“Κανείς δεν πρέπει να παγώσει, αλλά πρέπει να είναι δυνατόν να περιοριστεί η θερμοκρασία δωματίου στις ιδιωτικές κατοικίες”, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν Daniel Günther (Ντάνιελ Γκίντερ) σε συνέντευξή του στη Welt am Sonntag.

“Ως κρατίδιο, θα δώσουμε το καλό παράδειγμα. Για τα κρατικά κτίρια, θα προσανατολιστούμε στην ελάχιστη επιτρεπόμενη σήμερα θερμοκρασία των 20 βαθμών.

Μόλις η ομοσπονδιακή κυβέρνηση το καταστήσει νομικά δυνατό, θα πέσουμε και εμείς κάτω από αυτό το όριο”, δήλωσε ο Günther, ο οποίος παρεμπιπτόντως λέει ότι κάνει κρύο ντους κάθε πρωί – ακόμη και το χειμώνα, όπως διαβεβαίωσε τη Bild.

Ο ίδιος δήλωσε πως “θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εξοικονομήσουμε ενέργεια στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να προμηθεύουμε με συνέπεια φυσικό αέριο ακριβώς σε εκείνες τις επιχειρήσεις που χρειάζονται οπωσδήποτε αυτό το αέριο για την παραγωγή τους. Πρέπει να υποτάξουμε πολλά σε αυτόν τον στόχο”.

Κατά συνέπεια, δεν θέλει επίσης οι πολίτες να πάνε στη σάουνα αυτό το χειμώνα. Κατά προτίμηση, δεν θα πρέπει να είναι καθόλου ενεργοποιημένες.

Ο ίδιος σημείωσε πως “δεν θέλουμε να προβάλουμε απαιτήσεις από την κυβέρνηση του κρατιδίου. Πιστεύω όμως ότι ορισμένες υπηρεσίες ευεξίας φέτος ανήκουν στο είδος της πολυτέλειας που θα έπρεπε να στερηθεί κανείς οικειοθελώς.

Δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνετε στη σάουνα τον ερχόμενο χειμώνα. Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν ήδη κάποια ξενοδοχεία εδώ που έχουν κλείσει εθελοντικά τις σάουνες τους. Κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται πάντα να διατάσσεται από ψηλά”.

Ο Γκίντερ συμφωνεί επίσης πλήρως με τους Πράσινους στο ζήτημα της επιστροφής της πυρηνικής ενέργειας – και παίζει με το χρόνο: κατ’ αρχήν, ναι, αλλά πρώτα πρέπει να είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα του “τεστ αντοχής”, είπε.

Απορρίπτει πλήρως την ιδέα της επαναλειτουργίας του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας Brokdorf στο ομόσπονδο κρατίδιό του, ο οποίος έχει ήδη κλείσει.

Günther: “Αυτό δεν θα ήταν σκόπιμο. Εάν θέταμε ξανά σε λειτουργία το Brokdorf, θα έπρεπε να κλείσουμε και πάλι πολυάριθμες μονάδες αιολικής ενέργειας για να αποφύγουμε την υπερφόρτωση των δικτύων. Αυτό δεν έχει νόημα”.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.