Ο Söder αποκαλύπτει τα δώρα των προσκεκλημένων της G7

Markus Söder

Ο Markus Söder θέλει οι πιο ισχυροί άνδρες στον κόσμο να μην ξεχάσουν την όμορφη Βαυαρία ακόμη και μετά την αναχώρησή τους από τη σύνοδο κορυφής της G7 στο Elmau – και τους δίνει βαυαρικά δώρα.

Ο Markus Söder, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, χρησιμοποίησε επιμελώς τη Σύνοδο Κορυφής της G7 2022 στο Elmau για να διαφημίσει τις βαυαρικές παραδόσεις – και κέρδισε κριτική και χλευασμό γι’ αυτό.

Ο Söder απάντησε ατάραχος στους επικριτές του ότι οι παραδόσεις είναι μέρος της κουλτούρας της ζωής στη Βαυαρία και ότι οι καλεσμένοι το απόλαυσαν πραγματικά. Οι συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής θα λάβουν τώρα και βαυαρικά δώρα για να τα πάρουν μαζί τους – είτε τους αρέσει είτε όχι.

Βαυαρικά σακίδια πεζοπορίας για τους ισχυρότερους άνδρες του κόσμου

Φέτος, η Σύνοδος Κορυφής της G7 στη Γερμανία πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στο Κάστρο Elmau στη Βαυαρία. Ο Markus Söder μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά πράγματα, αλλά όχι ότι δεν αγαπάει την πατρίδα του.

Οι συμμετέχοντες της G7 είχαν μόλις πατήσει το πόδι τους στο αεροδρόμιο του Μονάχου, όταν τους υποδέχθηκαν με ένα βαυαρικό ποτ πουρί από παραδοσιακές φορεσιές.

Οι ορεινοί τυφεκιοφόροι και ο Trachtler χαιρέτησαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, ο οποίος δέχτηκε το καλωσόρισμα μπροστά στις κάμερες του παγκόσμιου Τύπου με ένα λαμπερό χαμόγελο.

Τώρα ο Markus Söder θέλει προφανώς να διασφαλίσει ότι οι πιο ισχυροί άνδρες στον κόσμο δεν θα ξεχάσουν το κρατίδιο της Βαυαρίας ακόμη και όταν φύγουν ξανά.

“Τέτοια βαυαρικά σακίδια πλάτης κάνουν παγκόσμια περιοδεία: Όλοι οι συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής της G7 θα πάρουν από εμάς ένα σακίδιο γεμάτο βαυαρικές σπεσιαλιτέ”, έγραψε ο Βαυαρός πρωθυπουργός στο Twitter, αποκαλύπτοντας επίσης κάτι για το περιεχόμενο.

“Είμαστε παγκοσμίως γνωστοί για το φαγητό μας. Στο εσωτερικό υπάρχουν λουκάνικα, τυρί, γλυκά και κάρτες Schafkopf. Η Βαυαρία πρέπει να μείνει καλά στη μνήμη τους”, ανέφερε η επιθυμία του Söder.

Τα σακίδια πλάτης απλώς “σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων”;

Τα σακίδια πλάτης θα δοθούν μόνο σε έναν “αποκλειστικό κύκλο” συμμετεχόντων στη σύνοδο κορυφής, δηλαδή στους επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων της G7 και στους εταίρους τους, όπως εξήγησε εκπρόσωπος, προσθέτοντας περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενό τους. Το σακίδιο περιέχει επίσης ποτά και ένα παραδοσιακό γλυκό.

Ορισμένοι το χαρακτηρίζουν “σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων”, άλλοι υποθέτουν ότι με το συνολικό κόστος της συνόδου κορυφής της G7 να ανέρχεται σε περίπου 160 εκατομμύρια ευρώ, μερικά σακίδια δεν παίζουν και μεγάλο ρόλο.

Αναφερόμενος στην εμφάνιση του Söder κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ένας άλλος χρήστης του Twitter ελπίζει ότι τα δώρα των προσκεκλημένων προς τον Biden και τους συνεργάτες του θα περιλαμβάνουν επίσης μια μάσκα FFP2 με το οικόσημο της Βαυαρίας, προσθέτοντας: “Οτιδήποτε άλλο θα ήταν απογοητευτικό”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης