Ο Söder επιθυμεί την κατάργηση της εισφοράς φυσικού αερίου

Ο ηγέτης του CSU Μάρκους Ζέντερ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πιθανό τέλος της αμφιλεγόμενης εισφοράς φυσικού αερίου και ζήτησε την ταχεία κατάργησή της.

“Η εισφορά για το φυσικό αέριο ήταν εξαρχής σκουπίδι και πρέπει να καταργηθεί το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε ο Βαυαρός πρωθυπουργός στην Deutsche Presse-Agentur.

“Αλλά φυσικά δείχνει πόσο ασυνεπής και πόσο απερίσκεπτα ενεργεί ολόκληρη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση”, πρόσθεσε.

“Μέσα με τις πατάτες, έξω με τις πατάτες, κάθε εβδομάδα κάνουν βελτιώσεις κάπου. Αυτός δεν είναι τρόπος για να αποκτήσει κανείς αυτοπεποίθηση για έναν τόσο σκληρό χειμώνα”.

Εν τω μεταξύ, η εισφορά φυσικού αερίου για τη στήριξη των μεγάλων εισαγωγέων φυσικού αερίου εξετάζεται υπό το πρίσμα μιας πιθανής εθνικοποίησης της προβληματικής εταιρείας κοινής ωφέλειας Uniper.

Η Γερμανία εθνικοποιεί τη γιγάντια εταιρεία αερίου Uniper

Σύμφωνα με πληροφορίες του dpa, ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) έχει “οικονομικές συνταγματικές αμφιβολίες”.

Ο Habeck φέρεται επίσης να ανέφερε ότι οι χρηματοδοτικές απαιτήσεις για τους προμηθευτές φυσικού αερίου είναι σημαντικά υψηλότερες από ό,τι κατά τη διαπραγμάτευση του πρώτου πακέτου διάσωσης για την Uniper.

Η εισφορά φυσικού αερίου προορίζεται να στηρίξει τους εισαγωγείς φυσικού αερίου που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω των υψηλών τιμών αγοράς του ρωσικού φυσικού αερίου.

Επί του παρόντος, η εισφορά για όλους τους χρήστες φυσικού αερίου ορίζεται σε περίπου 2,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση, οι πρώτες δόσεις πρέπει να καταβληθούν στα τέλη Οκτωβρίου.

Ο Habeck έχει ήδη καταβάλει πρόσφατα προσπάθειες για να περιορίσει την ομάδα των επιλέξιμων επιχειρήσεων, ώστε να επωφεληθούν μόνο οι επιχειρήσεις που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η Uniper έχει πρόβλημα επειδή η Ρωσία πρακτικά δεν αντλεί πλέον φυσικό αέριο προς τη Γερμανία, αλλά η Uniper πρέπει να εκπληρώσει τις μακροπρόθεσμες συμβάσεις της και αγοράζει το αέριο που λείπει ακριβά στην αγορά.

Το νέο κλείσιμο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1 επιδείνωσε την κατάσταση του σημαντικότερου εισαγωγέα φυσικού αερίου της Γερμανίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, συζητείται μια ισχυρότερη συμμετοχή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.