Ο Söder φοβάται την οικονομική κατάρρευση στρωμάτων του πληθυσμού

“Εάν το επίπεδο αποθήκευσης φυσικού αερίου δεν αυξηθεί σημαντικά, ιδίως στο νότο, δεν θα αντέξει ολόκληρο το χειμώνα”, λέει ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ (Markus Söder).

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας επικρίνει την πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και προειδοποιεί για σοβαρές συνέπειες.

Ο Μάρκους Ζέντερ φοβάται την παρακμή ολόκληρων κοινωνικών στρωμάτων και ένα κύμα πτωχεύσεων λόγω της ενεργειακής κρίσης στη Γερμανία.

Μετά τις δηλώσεις του καγκελάριου Όλαφ Σολτς (SPD) ότι η Γερμανία είναι καλά προετοιμασμένη για τον χειμώνα, ο πολιτικός του CSU δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild:

“Δεν ξέρω σε τι βασίζεται αυτή η ελπίδα. Εν πάση περιπτώσει, οι πολίτες δύσκολα έχουν πλέον εμπιστοσύνη στην ομοσπονδιακή. Υπάρχει έλλειψη φυσικού αερίου και ενέργειας.

Εάν το επίπεδο αποθήκευσης φυσικού αερίου, ιδίως στο νότο, δεν αυξηθεί σημαντικά, δεν θα αντέξει όλο το χειμώνα”.

Κανένα από τα ενεργειακά ταξίδια του καγκελάριου Σολτς και του υπουργού Οικονομίας Χάμπεκ δεν έχει μέχρι στιγμής οδηγήσει στη σύναψη σύμβασης φυσικού αερίου, επέκρινε ο Ζέντερ.

Επιπλέον, είπε ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί η επείγουσα παράταση της διάρκειας λειτουργίας των πυρηνικών σταθμών.

“Και επειδή δεν υπάρχει ακόμη κανένα αποτελεσματικό πακέτο ανακούφισης, ολόκληρα στρώματα του πληθυσμού απειλούνται με κατάρρευση και ένα κύμα χρεοκοπιών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις”, συνέχισε ο Söder.

Εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνασπισμού συναντώνται σήμερα στο Βερολίνο για να συζητήσουν την περαιτέρω ανακούφιση από την αύξηση των τιμών.

Μεταξύ άλλων, συζητούνται στοχευμένες ενισχύσεις για τους συνταξιούχους και τους φοιτητές, μειώσεις φόρων καθώς και ένας διάδοχος κανονισμός για το εισιτήριο των 9 ευρώ.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.