Ο Söder θέλει η Γερμανία να αποκοπεί από την ενέργεια των ΗΠΑ

Ο ηγέτης του CSU Μάρκους Ζέντερ ανανέωσε την έκκλησή του για παραγωγή φυσικού αερίου στη Γερμανία και για μεγαλύτερους χρόνους λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων λόγω των επίμονα υψηλών τιμών ενέργειας.

O Βαυαρός πρωθυπουργός απαίτησε να μην βασίζεται κανείς στο “εξαιρετικά ακριβό” φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ, όταν μπορεί να υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου στο βορρά της Γερμανίας για τρεις δεκαετίες.

Επιπλέον, η πυρηνική ενέργεια θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη για μια μεταβατική περίοδο αντί της παραγωγής άνθρακα που βλάπτει το κλίμα.

“Σε μια κρίση, πρέπει να κάνω ρεαλιστικά ό,τι είναι δυνατόν για να ξεπεράσω την κρίση και να μην έχω απώλειες”, δήλωσε ο Zέντερ.

Είχε ήδη μιλήσει πριν από σχεδόν ένα χρόνο υπέρ της εξέτασης της εξόρυξης φυσικού αερίου μέσω fracking και στη Γερμανία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.