Διέδωσε ο Söder ψευδή στοιχεία; Τα δεδομένα εγείρουν αμφιβολίες

Στη Βαυαρία, η LGL φαίνεται να χρησιμοποίησε ανακριβή στοιχεία για τον υπολογισμό του δείκτη επίπτωσης των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων ατόμων.

Η κατάσταση στη Βαυαρία είναι τεταμένη και οι μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται στα όριά τους.

Ωστόσο, θα πρέπει να συζητηθεί εκ νέου η δήλωση του πρωθυπουργού Markus Söder στα τέλη Νοεμβρίου ότι υπάρχει “άμεση σχέση μεταξύ των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού και των υψηλών ποσοστών μόλυνσης”. Προφανώς, υπέθεσε λανθασμένα στοιχεία δεικτών επίπτωσης.

Προσδιορισμός του δείκτη επίπτωσης: άτομα με άγνωστη κατάσταση εμβολιασμού θεωρούνται ανεμβολίαστα

Στις 18 Νοεμβρίου, ο επικεφαλής του CSU ανέβασε μια ανάρτηση στο Twitter στην οποία έγραφε: “Δυστυχώς, οι λοιμώξεις από κορωνοϊό αυξάνονται δραματικά, ιδίως μεταξύ των ανεμβολίαστων.

Υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού και των υψηλών ποσοστών μόλυνσης. Επομένως, παρακαλείστε να εμβολιαστείτε. Μόνο ο εμβολιασμός βοηθάει”.

Ο Söder είχε μεν δίκιο όταν έλεγε ότι “μόνο ο εμβολιασμός βοηθάει”, αλλά τα στοιχεία που χρησιμοποίησε ως βάση γι’ αυτό δεν ήταν απολύτως σωστά.

Η βάση του ισχυρισμού του ότι η μεγάλη διαφορά μεταξύ του δείκτη επίπτωσης των ανεμβολίαστων και των εμβολιασμένων είναι υπεύθυνη για τα υψηλά ποσοστά μόλυνσης μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο σε περιορισμένο βαθμό.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα με τη συλλογή δεδομένων για τα κρούσματα από το Κρατικό Γραφείο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων (LGL).

Όπως αποκάλυψε έρευνα της Welt, η LGL κατατάσσει επίσης ως ανεμβολίαστους τους ανθρώπους των οποίων η κατάσταση εμβολιασμού είναι άγνωστη!

Χρησιμοποιώντας την 24η Νοεμβρίου ως παράδειγμα, αυτό σημαίνει ότι από τα 81.782 δηλωθέντα κρούσματα, τα 9.641 ήταν πλήρως εμβολιασμένα. 14.652, από την άλλη πλευρά, ήταν ανεμβολίαστα.

Για 57.489 άτομα, η κατάσταση εμβολιασμού ήταν συνεπώς άγνωστη. Ωστόσο, συμπεριλήφθηκαν στις στατιστικές ως ανεμβολίαστοι!

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP θέλει “πλήρη διευκρίνιση”

Μια μέθοδος καταμέτρησης που χρησιμοποιείται επίσης στο Αμβούργο. Για τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του βαυαρικού FDP, Μάρτιν Χάγκεν, αυτό δεν είναι κατανοητό. Απαιτεί τώρα “πλήρη διευκρίνιση”.

Δήλωσε στη Welt: “Η υποψία ότι οι κρατικές αρχές δίνουν σκόπιμα στο κοινό μια ψευδή εικόνα με διαστρεβλωμένα στατιστικά στοιχεία βαραίνει πολύ”.

Και απευθυνόμενος στον επικεφαλής του CSU, ρώτησε: “Γνωρίζει ο πρωθυπουργός ότι τα στοιχεία που χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει τις πολιτικές του είναι παραποιημένα;”.

Μια πιο ρεαλιστική σύγκριση των κρουσμάτων μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων ατόμων μπορεί να γίνει από τα στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI). Εδώ, αποκλείονται όλα τα άτομα των οποίων η κατάσταση εμβολιασμού είναι άγνωστη ή τα οποία είναι μόνο μερικώς εμβολιασμένα.

Ωστόσο, εδώ εξετάζονται μόνο τα άτομα με συμπτώματα. Δεδομένου ότι ο εμβολιασμός δεν προστατεύει κατά 100% από τον ιό, το RKI ανέλυσε την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού σε διάφορες ηλικιακές ομάδες σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών προστατεύονται κατά 90% από τον ιό μετά τον εμβολιασμό. Για τις ηλικίες 18 έως 59 ετών, η προστασία είναι περίπου 67%. Και για τους άνω των 60 ετών, το ποσοστό είναι 66%.

Πηγή: www.merkur.de

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.